ANNONCE

Din guide til den bedste safarirejse

At se dyrene vågne, når solen står op over savannen, er uden sammenligning en af de ypperste rejseoplevelser, man kan få. Men hvordan ved man, at man vælger den rigtige safari? Få svarene i Kenya-Claus’ safariguide.

 

Hvornår skal jeg rejse på safari? Hvilket land eller område skal jeg vælge? Hvad skal jeg huske? Spørgsmålene er mange, når man rejser på safari første gang, men Kenya-Claus kender svarene. Han er Bravo Tours’ destinationschef, har boet 18 år i Afrika og sammenlagt tilbragt mere end 5 år på savannen.

Han giver her sine bedste safari-råd videre, så du vælger den helt rigtig safari, der passer perfekt til dig. Det første tip er han dog ikke i tvivl om: tilmeld dig Bravo Tours’ nyhedsmail og få løbende de bedste råd og tilbud. Her kan du også vinde op til kr. 5.000.

Hvornår skal man rejse?
Det korte svar fra Kenya-Claus er året rundt, for det er kun turisterne, der ved, hvornår det er høj- og lavsæson. Det gør dyrene ikke. De lever og bor på savannen året rundt. Man skal blot sikre sig, at man er i det rigtige område på det rigtige tidspunkt.

I de første måneder på året, skal man gå efter Serengeti i Tanzania eller Masai Mara i Kenya, hvor gnuerne kælver. En anden god ide er Tsavo, hvor der er rigtig mange elefanter i denne periode. I foråret kan man rejse overalt, for det er nu, dyrene flytter sig.   

- April-juni er de billigste safarimåneder, fordi guidebøgerne engang besluttede, at det er lavsæson. De glemte bare at fortælle dyrene det. De bor der jo stadig. Man skal bare rejse lidt mere rundt for at se dem, da de bevæger sig, til gengæld har man nærmest savannen for sig selv, siger Claus.

I sommer- og efterårsmånederne anbefaler han Masai Mara eller Ngorongo-krateret. Her er der størst chance for at se de vilde dyr på tætteste hold.

Hvordan og hvorhen skal man rejse?
Hos Bravo Tours vælger man selv, hvordan man gerne vil rejse på safari. Man kan både rejse på skræddersyet safari eller afsted med dansktalende rejseleder.

- Vi har selvfølgelig pakket det bedste sammen. Jeg har håndplukket de områder og oplevelser, jeg synes, man skal se, men man har altid mulighed for at ændre på det, hvis man gerne vil det, sammen med vores safarieksperter, siger han.

Selv har han én favorit; safari fra Kenya-kysten.

- Her får man bare mest for pengene. For mange er dét den perfekte kombination, hvor man både nyder livet ved kysten og tager på 2, 5 eller 7 safaridage. Det synes jeg, er en god safari, siger han.

Læs mere og find Kenya-Claus’ favorit safari lige her: https://www.bravotours.dk/safari/ 

 

De bedste safariråd
Vær i det rette område på det rette tidspunkt
Dyrene i Afrika flytter sig, og har man ikke øje for migrationen på sin rejse, så er det ikke sikkert, man får sin drømmerejse.

Spørg eksperterne til råds
Bravo Tours’ safarieksperter kender alle områder, og de kan derfor sørge for, at du rejser de rigtige sted hen. De kan også skræddersy en safari efter dine ønsker.

Den perfekt beliggenhed
Man kan sagtens rejse billigt på safari, men oplevelsen bliver meget større, hvis man bruger lidt ekstra penge. Det er helt ideelt at bo ved fx et vandhul, hvor dyrene kommer for at drikke og bade.

Forlæng safarien
Slut safarien af med badeferie. Det er først her, at de mange indtryk falder på plads.