ANNONCE

Den ultimative guide til rydning af et dødsbo

Står du med et dødsbo som du skal afvikle? Er du i vildrede? Bare rolig, hjælpen er på vej!

De fleste som har stået med et dødsbo, ved at det kan være meget tidskrævende og hårdt men det behøver ikke at være så svært at få afviklet. Vi har derfor lavet en nem guide til dig som skal stå for rydning af et dødsbo, som du kan følge hvad enten du vælger at gøre det selv eller hyre et dødsbo firma til rydningen.

Gør det selv rydning

Hvis du vælger at rydde dødsboet selv, anbefaler vi at du læser denne guide igennem og alle de overvejelser der skal gøres under afviklingen. På den måde er du godt rustet til at påbegynde opgaven selv.

 

Inden du starter opgaven anbefaler vi at du har:

 • En skruemaskine til at skrue ophæng ud af væggen
 • En masse klare affaldssække til affald.
 • En hobbykniv til fx faste tæpper
 • En varevogn eller trailer til kørsel af møbler og affald
 • Flyttekasser til ting du vil gemme eller sælge
 • Gode venner til at hjælpe

 

Husk at gemme en støvsuger, gulvspand og mobbe, rengøringsartikler og klude til rengøringen, som du skal gøre efter rydningen af dødsboet.

 

Madvarer

Først og fremmest skal du tømme dødsboet for madvarer og andet skrald. På den måde kommer der ikke til at lugte undervejs.

 

Designermøbler

Hvis der er designermøbler i dødsboet er disse i de fleste tilfælde penge værd. Du kan enten prøve at sælge dem selv på Den Blå Avis eller aflevere dem til Lauritz så de bliver sat på auktion. Du skal dog være opmærksom på at Lauritz, Bruun Rasmussen og andre auktionshuse har mange gebyrer og salærer. Det kan derfor være lidt af en chance at sætte møblerne på auktion, hvis man genre vil tjene lidt penge. Hvis du derimod får et dødsbo firma til at rydde dødsboet, opkøber de designermøblerne til markedspris og du slipper derfor for besværet ved selv at sælge dem samtidig med at du får en god pris for dem.

 

Loppemarked

Er der mange loppemarkedseffekter i dødsboet som du synes er for gode til at smide ud? Du kan prøve at sælge dem på et loppemarked eller aflevere dem gratis til en genbrugsbutik.

Hvis du vil sælge småtingene på et loppemarked skal du være opmærksom på at du skal betale et par tusinde for leje af en stadeplads alt efter hvilket marked du vil sælge på, derudover skal du tilkøbe telt og borde. 

For at gøre det hele så overskueligt som muligt anbefaler vi, at du organiserer alt det du vil sælge ned i flyttekasser inden du drager mod loppemarkedet. På denne måde har du et godt overblik over flyttekasserne når du ankommer til loppemarkedet. Det tager ca. en dag at pakke alle tingene ud på markedet, så det er bedst at sætte telt og borde op dagen før. Hvis du har overskud til det, anbefaler vi at du pakker alle flyttekasserne ud, så det står pænt til loppemarkedet åbner.

 

OBS: Et loppemarked er meget vejrbestemt og tidskrævende.

 

Affaldssortering

Det giver god mening at alt affald skal sorteres, da det består af forskelligt materiale. Det tager lang tid at sortere affald og det er bedst at sortere affaldet inden du kører tingene på genbrugsstationen. På denne måde sparer du en masse tid og ekstra arbejde på stationen.

Hvis der er faste gulvtæpper i dødsboet, er det en god idé at skære dem i mindre stykker, så er de nemmere at håndtere. Læs evt. mere omkring affaldssortering på kk.dk

 

Hårde hvidevarer

Der findes altid hårde hvidevarer i et hjem men det er meget forskelligt hvad der skal ske med dem. Hvis det er en lejebolig hører de hårde hvidevarer som regel til i boligen. Hvis det er en ejet bolig, er det i de fleste tilfælde nogle som den afdøde selv har købt. Er du i tvivl om de hårde hvidevarer skal blive i boet, anbefaler vi at du kontakter ejendomskontoret. Du undgår derfor at skulle erstatte eventuelle fejl.

 

Rengøring af dødsboet

Når du har fået ryddet hele dødsboet skal dette rengøres, så du kan overdrage nøglerne. Hvis der er meget kalk på badeværelset og køkkenet, kan det være en god idé at kalke det af over flere gange.

 

Når et dødsbo skal rengøres skal der ske:

 

 • Støvsugning af gulve
 • Vask af gulve
 • Vinduespudsning
 • Afkalkning af sanitære overflader
 • Vask af overflader

 

I de fleste tilfælde er en fejning af gulve og aftørring af overfalder nok til at overdrage dødsboet. Du kan derfor selv vurdere hvor meget rengøring der skal til for at det står pænt og rent.

 

Overvej et professionelt firma

Det kan som sagt være en omstændigt affære at rydde et dødsbo selv, derfor er det en god ide at overveje et professionelt dødsbo firma til at klare opgaven.

Hvis du hyrer et professionelt dødsbo firma til at klare opgaven, behøver du ikke tænke på alt det ovenstående. De sørger for alt lige fra afmontering af hårde hvidevarer til nedtagning af persienner og lamper. Dødsbo Hjælpen er nok Danmarks førende firma indenfor rydning af dødsboer med de bedste anmeldelser på Trustpilot. Dødsbo Hjælpen rydder dødsboer på store dele af Sjælland men står du med et dødsbo i København kan de være hos dig indenfor få timer. De laver altid en gratis og uforpligtende vurdering af dit dødsbo. Dette gør at du får en fast pris på hvad det koster at få det ryddet, som du kan forholde dig til. Hvis der er nogen former for værdi i dødsboet såsom designermøbler, pH lamper eller kongeligt porcelæn bliver dette fratrukket rydningsprisen. Hvis du vælger at takke ja tak til deres tilbud, vil der blive lavet en kontrakt mellem dig og Dødsbo Hjælpen. Du kan derfor være sikker på at alle aftaler og tidsfrister bliver overholdt.

 

De sørger for det hele:

 

 • Affaldssortering
 • Kørsel til genbrugsstation
 • Afmontering af hårde hvidevarer
 • Nedtagning af persienner
 • Rydning af kælder-/loftrum
 • Aftagning af faste tæpper
 • Fejning af gulve
 • Aftørring af overflader

 

Kort og godt, så sørger de for alt. Det eneste vi anbefaler er at du fjerner de ting fra dødsboet som selv ønsker at beholde inden de påbegynder rydningen. Dog vil de altid gemme private fotografier til dig medmindre andet aftales. Det er derfor en god måde at hyre et dødsbo firma som for eksempel Dødsbo Hjælpen, da de udover gode anmeldelser også har over 20 års erfaring.

 

Hvis du er i tvivl om du selv skal afvikle dødsboet eller få professionelt hjælp, anbefaler vi at du ringer til et dødsbo firma og får en uforpligtende snak.

 

Vi håber at du med denne guide kan komme igennem rydningen af dødsboet på en let og simpel måde.