Menighedsrådsformand i Humlebæk, Birgitte Høeg Lauritzen, opfordrer hundelufterne til at rydde op efter sig og holde styr på deres hunde, når der er på kirkegården.

Menighedsrådsformand i Humlebæk, Birgitte Høeg Lauritzen, opfordrer hundelufterne til at rydde op efter sig og holde styr på deres hunde, når der er på kirkegården. Foto: Fred Jacobsen

Afsløret på video:

Hundene skider på gravstederne

Hunde er velkommen, siger menighedsrådsformand i Humlebæk, men ryd nu op efter dem

Af
Fred Jacobsen

"Hunde er velkommen, men vi vil altså gerne bede folk om at tage deres hundelorte med sig hjem."

Birgitte Høeg Mouritzen, formand for menighedsrådet i Humlebæk sogn, er godt træt af henvendelser om at folk, der bruger kirkegården til at lufte deres hunde, ikke har disciplin nok til at fjerne deres efterladenskaber.

Derfor går hun nu ud i offentligheden med en appel om at vise hensyn.

Ud over gentagne henvendelser fra borgere, der færdes på kirkegården og ser hundelortene eller ser en hund tisse op ad en gravsten, blev Birgitte Høeg Mouritzen selv opmærksom på problemet, da hun en dag kiggede på en video fra de overvågningskameraer, der er sat op ved Torpen Kapel.

Kom i bil

"Jamen da så vi folk komme i bil med deres hunde, som de slap løs i området - og jeg så folk, der gik ind på kirkegården med deres hunde i de der snore, der kan gøres korte og lange, og gjorde dem så lange, at de ikke længere havde kontrol over hunden. Og så løfter hundene ben på gravsten og skider på gravene," fortæller Birgitte Mouritzen, som gerne vil dette fænomen til livs før det bliver et større problem. Det er det nemlig ikke nu.

"Jeg kender ikke omfanget, og det er ikke mit indtryk, at graverne er ude at fjerne hundelorte hver dag," siger menighedsrådsformanden til Uge-Nyt.

Området omkring en afsides liggende Torpen Kapel, er et yndet hundeluftersted. Det overvåges med kameraer, der er sat op i forbindelse med et andet problem, men som altså også 'fanger' dem, der lufter deres hunde i området.

Også kirkegården ved Humlebæk Kirke 'hjemsøges' fra tid til anden af hundeluftere, der ikke rydder op efter sig.

Publiceret 02 April 2019 08:17