Rudersdal Tennisklubs stifter og eneste æresmedlem, Jan Nordahl Petersen, besigtigede brandtomten dagen derpå.

Rudersdal Tennisklubs stifter og eneste æresmedlem, Jan Nordahl Petersen, besigtigede brandtomten dagen derpå.

Efter branden: Tennisklub lider tab på op imod én mio. kroner

En ikke-bekræftet teori om brandårsagen er, at ubudne gæster har siddet og røget under halvtaget på Rudersdal Tennisklubs nu nedbrændte klubhus - og at man ikke har slukket godt nok efter sig.

Af
Lars Schmidt

KLUBHUS Formanden for Rudersdal Tennisklub, Henrik Guldager, priser sig lykkelig for, at det var østenvind tirsdag aften, da klubhuset brød i brand og brændte helt ud.

For da flammer og gløder blæste mod vest, blæste de netop ikke ind over de seks kunstgræsbaner, der er klubbens hjerte. Og det betyder, at klubbens aktiviteter fortsætter ufortrødent. Det varer dog et stykke tid, før man kan få sig en kop kaffe og tørvejr på tennisanlægget, som ligger placeret mellem Gl. Holtegade og Helsingørmotorvejen.

Allerede onsdag, dagen efter branden, var man i gang med at spille tennis på banerne.

"Vi er rystede og chokerede, men omvendt meget glade for, at branden ikke gik ud over vores kunstgræsbaner. Hvornår vi igen har et klubhus, ved jeg ikke. Vores regnskab går i nul hvert år, så vi kan ikke smide om os med penge. Vi er afhængige af støtte og velvillighed. Og jo, vi søger penge, og vi spørger kommunen," siger Henrik Guldager til Rudersdal Avis.

Det betyder også, at klubben ikke aflyser sit planlagte åbent hus-arrangement på søndag kl. 11.

"Vi holder det åbne hus. Vi spiller videre. Det eneste, der kan være et problem for os, er at vi ikke har nogle baner. Men det har vi jo heldigvis. På søndag trøster vi hinanden. Vi sørger for nogle langborde, og så må folk gerne tage kaffe med, for køkkenet er jo brændt," siger Henrik Guldager.

Alt er udbrændt

Rudersdal Tennisklubs klubhus var på rundt regnet 100 kvm. Alt i og omkring huset er udbrændt. Køkkenet, badet, opmagasineringen og arealet under husets halvtag er væk.

Klubben har mistet sin boldmaskine, ketsjere, rundt regnet 300 tennisbolde, sin kaffemaskine og sit køleskab.

"Og de smukt designede bænke udenfor er også ødelagte. Det er bænke, som vi virkelig har hæget om, fordi de er så smukke. Dem skal vi have istandsat igen," fortæller formanden:

"Vi har mistet vores klubhus og al inventar. Tabet er slag på tasken mellem en halv og en hel million kroner," siger han.

Rudersdal Tennisklubs klubhus var på rundt regnet 100 kvm. Alt i og omkring huset er udbrændt. Køkkenet, badet, opmagasineringen og arealet under husets halvtag er væk.

Rudersdal Tennisklubs klubhus var på rundt regnet 100 kvm. Alt i og omkring huset er udbrændt. Køkkenet, badet, opmagasineringen og arealet under husets halvtag er væk.

Rygning under halvtaget

Politiet har ikke meldt noget ud om brandårsagen, så derfor gættes der på livet løs.

"Jeg har ikke fået nogen brandårsag af politiet, og derfor ved jeg ikke, hvad der er sket. Men af og til har vi haft ubudne gæster, der kom for at sidde under det store halvtag og ryge i læ for vinden. Jeg har haft møde med kommunen i dag, og man er opmærksomme på, at åbne skure og halvtag kan tjene det formål, at unge og halv- og helkriminelle sidder i læ dér," fortalte Henrik Guldager onsdag til Rudersdal Avis:

"Selv har jeg ikke set nogen, der sidder under taget og handler med noget. Jeg har set store biler, som ikke er spillernes biler. Men det taler naboerne om, og det har både vi og naboerne haft fat i politiet omkring. Derfor er det noget, vi skal undgå i fremtiden. Der kommer ikke noget halvtag, man kan sidde under frem over. Det nye klubhus vil være lukket af," forsikrer han.

Det åbne hus

Selv om Rudersdal Tennisklub ikke har noget hus at holde åbent hus i, så inviterer man allerede interesserede forbi. Arrangementet har været planlagt et stykke tid, for man vil gerne have flere medlemmer, fortæller Henrik Guldager:

"Vi er 150 medlemmer og kan sagtens være flere. Under 10 procent af vores medlemmer er ungdomsspillere, så vores hovedprofil er helt klart seniorer," forklarer han:

"Vi håber på flere medlemmer. Det er vores sigte. Der er mange, der ikke ved, at der mellem Gl. Holtegade og Helsingørmotorvejen ligger seks tennisbaner, hvor man for en billig penge kan spille tennis året rundt."

Rudersdal Tennisklub og klubhuset blev indviet i 1988 - for lidt over 30 år siden. Dengang hed klubben Gl. Holte Tennisklub. I 2007 skiftede man på grund af kommunesammenlægningen navn.

Publiceret 03 April 2019 15:20