VAM's nye kontor på Rosbjergvej i Brabrand, der også indeholder værksted og lager.

VAM's nye kontor på Rosbjergvej i Brabrand, der også indeholder værksted og lager. Pressefoto

Arbejdsglæde er det vigtigste: Virksomhed deler overskud med medarbejderne

Medarbejderne har i snit fået 35.500 kroner udbetalt i overskudsdeling efter godt 2018-regnskab i Vester Alling Maskinstation

Af
Jeppe Rafn

2018 blev et rigtigt godt år for Vester Alling Maskinstation (VAM) på Djursland. Entreprenørvirksomheden omsatte for 218 millioner kroner, hvilket er det højeste beløb i VAM's 65 år lange historie og langt større end omsætningen året før på 174 millioner kroner.

"Vi har vores faste og solide kunder, som vi har haft i mange år, og så har vi bygget på og fået nye kunder til. Vi har blandt andet lavet et stort kloakeringsprojekt i Silkeborg, hvor vi har bygget en større tunnel ved Gudenåen. Det var en ny og spændende opgave - med udenlandske underleverandører - der har været med til at booste omsætningen," fortæller VAM's administrerende direktør Allan Hougaard.

Virksomheden landede i 2018 et overskud før skat på 11,3 millioner kroner. Det var mindre end målet på 15 millioner kroner, men stadigvæk meget tilfredsstillende, siger direktøren.

"Vi er i en branche med en meget lille margin, og vi klarer os bedre end gennemsnittet med en overskudsgrad (overskud i forhold til omsætning) på 5,7 procent."

VAM havde sidste år i gennemsnit 131 medarbejdere, men er i øjeblikket oppe på at have over 150 medarbejdere, så der er med direktørens ord virkelig gang i den.

Overskudsdeling

På VAM handler overskud ikke kun om økonomi, men også om arbejdsglæde og kundetilfredshed.

"Vi laver en Net Promotor Score en gang om året, og vi ligger ret højt. Arbejdsglæde er det vigtigste for os. Vi tror, arbejdsglæde kommer kunderne til gavn, og når de to ting lykkes, kommer resultaterne også," fortæller VAM's administrerende direktør Allan Hougaard.

Administrerende direktør Allan Hougaard.

Administrerende direktør Allan Hougaard. Pressefoto.

Virksomheden har altid haft overskud, og i 1990'erne indførte VAM projekt- og fællesoverskudsdeling med medarbejderne. Den udbetales i marts, hvor de ansatte har fået 27 procent af overksuddet i 2018. De fuldtidsbeskæftigede har i gennemsnit fået 35.500 kroner i overskudsdeling.

Nyt kontor i Aarhus

2018 var også året, hvor VAM åbnede kontor i Aarhus, nærmere bestemt på Rosbjergvej i Brabrand lige ved firkløverkrydset, hvor Herningmotorvejen og Østjyske Motorvej krydser hinanden.

Kontoret blev indviet i slutningen af året og består af kontorfaciliteter, værksted og et lager, som bliver vigtigt i forhold til opbevaring af maskiner og materialer og fragt frem og tilbage fra projekter syd og vest for Aarhus.

Aarhusområdet har siden 1990'erne været VAM's vigtigste marked. Virksomheden har flere store kunder i Aarhus og rammeaftaler med Aarhus Vand, Favrskov Forsyning og Samn Forsyning i Horsens, som man med det nye kontor nu er kommet tætttere på.

"Vi er kommet godt i gang i Aarhus og har fundet en områdechef, der skal have fokus på erhvervskunder i Aarhus. Vi har en forventning om at få flere opgaver i Aarhusområdet, og at kontoret udover logistikfordelene også bidrager til driften i 2019," siger Allan Hougaard.

VAM's hovedkontor på Limevej i Vester Alling.

VAM's hovedkontor på Limevej i Vester Alling. Pressefoto

Foruden hovedkontoret i Vester Alling og det nye kontor i Aarhus har VAM også kontor i Randers og Ebeltoft.

Ny ledelse

En stor del af de ansatte bor på Djursland, og mange bor omkring Randers. Den administrerende direktør bor selv i Aarhus og har været VAM's ansigt udadtil siden juni 2018, da tidligere direktør Bent Kristensen stoppede.

Allan Hougaard er dog langtfra ny i VAM, for han har siden 2010 været virksomhedens økonomichef. Direktionen består af ham og teknisk direktør Jens Brøndum.

Publiceret 08 April 2019 08:07