ANNONCE

3 gode råd til dig der er på dagpenge

I denne her artikel kommer vi med en række gode råd til personer der er uden arbejde. Der kan være mange årsager til, at det er svært at komme tilbage i arbejde. De råd i artiklen her skal hjælpe dem der går uden arbejde.

Have styr på hvornår dagpengene slipper op

Når man er medlem af en a-kasse, så får man selvfølgelig dagpenge. Det betyder at man er sikret økonomisk i et eller andet omfang, og i en periode på 2 år. Men det er vigtigt, at man holder styr på hvor når dagpengeperiode slutter, og at man intensivt arbejder på at komme tilbage på arbejdsmarkedet inden den udløber.

 

En undersøgelse lavet af a-kasseguide.dk, viser at især unge mennesker på dagpenge, glemme at holde styr på periodens udløb, og ender derfor ofte en kedelig situation.

 

Mød op med din ansøgning

Rigtig mange mennesker har prøvet at sende en ansøg, som de så aldrig har fået svar på det. Det kan der være mange grunde til, og en af de væsentligste årsager er, at arbejdsgiverne drukner i ansøgninger, og selvom der har været gode intentioner da stillingen blevet slået op, om at svare på alle ansøgninger. Så ender det ofte med at være en uoverskuelig proces.

 

Når du møder op personlig med din ansøgning, så sikre du dig at arbejdsgiver husker dit ansigt, og kan derfor nemmere koble dig sammen med ansøgningen senere. Målet er selvfølgelig ikke at får et personligt afslag, men derfor imod at gøre så godt et indtryk, at du bliver ansat.

 

Undgå at gældsfælderne

Når man er på dagpenge, så er det småt med pengene, samtidigt med det så vælter man sig i tilbud om mulighed for kviklån og lignende. Det skal ikke være forbudt at låne penge, blot fordi man er på dagpenge, men man skal passe på, at man ikke ender i en gældsspiral og derfor har ender med et RKI-stempel. Laantilalle.dk som hjælper RKI registreret personer med at stifte et nyt lån, møder tit personer som ikke har fået tænkt sig grundigt om inden de valgte at stifte gæld.

Det betyder, at i de i dag har svært ved at overskue den daglige økonomi, og derfor ikke kan få tingene til at hænge sammen. Når man så samtidigt er uden arbejde, så kan det ende med større gældsfælde, og måske lige en sag for luksusfælden.