ANNONCE

Giv dit hjem masser af kant og personlighed med en unik billedvæg

Indretning handler om meget mere end det helt praktiske, og vi indretter ikke kun vores hjem så de opfylder vores praktiske behov. Det danske klima tillader os danskere at bruge rigtig meget tid indendørs, og derfor er der i de danske hjem selvfølgelig et ekstra stort fokus på hjemlighed.

En unik billedvæg kan gøre underværker når det kommer til at skulle give sit hjem personlighed. At dekorere en væg med billeder handler ikke kun om det æstetiske udtryk, men i ligeså høj grad om at sætte forskellige betydningsfulde stumper og stykker sammen så de former en enhed, der fortæller noget om hjemmets beboer(re).

Skab kant og udtryk ved at blande forskellige elementer

Alt kan i princippet hænges op på en billedvæg. Du kan derfor samle dine betydningsfulde genstande i én enhed og slipper på den måde for at have en masse nips rodende omkring i hjemmet.

For at billedvæggen skal give ordentlig mening både æstetisk og affektionsmæssigt, kræver det dog, at du vælger de ting fra, som betyder mest. Det kan være en god idé at gå igennem hele 3 sorteringsfaser.

Én hvor du gennemgår de ting, der har mest affektionsværdi for dig. Én hvor du sorterer dem fra som har mindre betydning, og én hvor du sorterer de ting fra, som ikke vil gøre sig godt ud på væggen.

Sådanne genstande kan for eksempel være ting du har købt på rejser eller keramik du har arvet. Det kan også være små sedler, notater, pasfotografier eller børnetegninger. Det meste kan hænges op ved hjælp af hang-tabs.

Det bærende element – plakater og malerier

Det bærende element i en billedvæg er større billeder såsom plakater og malerier. Det er dem, som de andre genstande samles om og som derfor skaber helhedsindtrykket.

Det betyder ikke, at de større billeder ikke skal have personlighed ligesom de andre genstande, der skal på væggen. Tvært imod kan du netop udvælge nogle billeder, som passer til din personlighed.

Det gælder også de større billeder, at kontraster og forskellighed skaber kant og udtryk. Det kan gøre billedvæggen ekstra dynamisk, hvis du blander plakater og unikke kunstmalerier.

Køb malerier, der afspejler din personlighed og balancer udtrykket med flotte moderne plakater. Du kan finde en kæmpe udvalg af flotte plakater hos online forhandlere såsom Minida.  

Find den røde tråd og skab symmetri i rodet

Ovenpå alt dette tænker du sikkert, at en billedvæg med genstande, malerier og plakater bliver en rodet pærevælling, som vil se forfærdelig ud hjemme i din stue. Der findes dog gode metoder man kan bruge for at skabe en rød tråd og symmetri i alt rodet.

Det kan først og fremmest være en god idé at vælge en gennemgående farve, som går igen i flere af de ting du hænger på væggen. Brug denne farves komplementærfarve som en sekundær gennemgående farve for at skabe ro og dynamik på én og samme tid.

For at skabe ro og symmetri kan du desuden vælge at indramme de forskellige billeder i ens rammer og hænge dem med samme afstand mellem hinanden.