Annoncørbetalt indhold

Udnyt årstiden – tag ud i den danske natur

Sommeren nærmer sig, og vejret bliver bedre og bedre. Danmark indeholder en masse flot natur og mange fantastiske skove.

Hvis du er naturmenneske eller blot ønsker at komme lidt væk fra fjernsynet eller computeren, er det i løbet af de kommende måneder, at du bør tage en ven eller et familiemedlem i hånden og komme ud og opleve dansk natur fra sin bedste side. Mangler du inspiration til, hvordan du udnytter Danmarks mange naturarealer bedst, bør du læse med her.

Overnatning i et shelter


Det er ikke et særtilfælde, hvis du støder på et shelter, når du går rundt i den nærmeste skov i din lokale by. I Danmark er der en masse muligheder for overnatning i naturen, og et af de mest oplagte er et shelter. Shelterne står blot og venter på dig, og du kan sove i det kvit og frit. Det er dog vigtigt, at du selv medbringer sovegrej samt de fornødenheder, du har brug for, når du skal have stillet sult og tørst. Hvis du er et naturmenneske, vil det være oplagt at investere i et trangia-sæt, der indeholder gryder, gasbrænder og alt, hvad du ellers får brug for. Disse kan du købe til en fordelagtig pris og finde et stort udvalg af på friliv.dk. Når dette er gjort, er der ikke andet for end at tage ud i den skov, du finder mest interessant. Her vil det højst sandsynligt være et shelter, du kan overnatte i. Det kan dog anbefales, at du undersøger om det er tilfældet, inden du tager afsted.

Mountainbike i kuperet terræn

Hvis du er mere til action, kan du finde områder i Danmark med kuperet terræn, der egner sig perfekt til at køre på mountainbike. Dette er blevet mere og mere populært blandt befolkningen, og det er en god måde at komme ud i skoven eller et andet område og på samme tid få pulsen op. Her behøver du blot din cykel, noget sikkerhedsudstyr og en drikkedunk til at stille tørsten. Endnu engang kan det anbefales, at du undersøger, hvor det er oplagt at køre mountainbike i dit nærområde, hvis du ønsker at få mest muligt ud af oplevelsen. På samme tid skal du huske at undersøge, hvor du må køre med din mountainbike. Nogle skove, især private, har specifikke regler, som bør overholdes.

Gåtur med familien

Det helt oplagte valg, når du tager ud i naturen, er selvfølgelig at tage din familie og eventuelt ‘menneskets bedste ven’, hunden, med på tur. I den danske natur kan du finde masser af interessante gåområder, og kilometerne føles lidt kortere, hvis du har et hyggeligt sludrechatol med dig eller et flot skovområde med dyreliv foran dig. Hvis du har børn, vil de helt sikkert også synes om at komme ud i en skov og gå på opdagelse fremfor at gå på den lokale villavej, hvor de har været et utal af gange tidligere. På den måde kommer I alle væk fra hverdagens spektakel og elektronik for en kort periode, når I sætter tiden i stå, mens I nyder hinandens selskab fra Danmarks bedste side.