En 40-årig mand fik forleden en dom på fem måneders ubetinget fængsel for en stribe forhold. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

En 40-årig mand fik forleden en dom på fem måneders ubetinget fængsel for en stribe forhold. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

40-årig dømt: Krænkede syvårig datter

Mand var tiltalt for at dyrke narkotika, at have kørt for stærkt på motorcykel og for at smadre dyrt udstyr

Af
Jens Berg Thomsen

En i dag 40-årig mand fra Gribskov havde forleden en pæn stribe tiltaler mod sig, da han var på anklagebænken i Retten i Helsingør.

Blandt tiltalerne var der kørsel på motorcykel uden førerret, hærværk for mere end 120.000 kroner og dyrkning af euforiserende stoffer. Den mest alvorlige af de i alt ni forhold var en tiltale for voldtægt af sin dengang syv-otte-årige datter ved anden kønslig omgang end samleje tre gange over en periode fra sommeren 2016 til foråret 2017 på en adresse i Græsted. Manden nægtede sig på forhånd skyldig.

I dommen kan man læse, at samtlige forklaringer under retssagen er lydoptaget, og de er ikke gengivet i dommen. Retten skriver, at både datteren selv og hendes mor gav en "troværdig" forklaring, og retten konkluderede, at der havde været tale om en blufærdighedskrænkelse af pigen.

I de andre forhold var manden tiltalt for at have kørt på motorcykel på Vesterbrogade i Gilleleje med mindst 83 kilometer i timen, hvor hastighedsgrænsen ligger på 50 kilometer i timen. Derudover havde han ikke kørekort til motorcyklen, der heller ikke var indregistreret. Det ATK-udstyr, der havde afsløret manden, var han desuden tiltalt for at have smadret, og udstyrets værdi var opgjort til den nette sum af 123.939 kroner og 47 øre, står der i dommen. Retten fandt det bevist, at der var udført hærværk på udstyret, men politiets krav om erstatning, skød retten til et civilt søgsmål.

Derudover var manden også tiltalt for på en adresse i Smidstrup at have været i besidelse af 34 gram hash, godt to kilo marihuana og 20 hampplanter. Derudover havde han ved to lejligheder nægtet at oplyse politiet, hvem der havde ført en bil, han ejede.

Retten fandt manden skyldig i alle tiltalerne på nær den første om datteren, der blev ændret til en blufærdighedskrænkelse. Straffen lød på fem måneders ubetinget fængsel og en bøde på 8.500 kroner. Grovheden i blufærdighedskrænkelsen blev fremhævet, kan man læse i dommen. Datteren blev tilkendt en erstatning på 10.000 kroner, og derudover fik den 40-årige også konfiskeret stofferne, han havde haft, samt noget udstyr til planterne - blandt andet nogle lamper.

Publiceret 02 May 2019 07:00