Annoncørbetalt indhold

Din guide til kviklån

Et Kviklån er en form for forbrugslån. Forbrugslån er en betegnelse, som dækker over en lang række låntyper. Det specielle ved kviklånet er, at det er et meget hurtigt lån, som navnet netop antyder. I de fleste tilfælde kan du få lånet udbetalt samme dag, som du ansøger om det. I nogle tilfælde skal du vente nogle få dage

Derudover er kviklånet kendetegnet ved, at det er et lån uden sikkerhed. Dette kan føre til en højere pris på lånet. Desuden er både beløb og løbetid ofte begrænset i forhold til eksempelvis online banklån eller forbrugslån; kviklån er typisk et mindre lån, der skal betales tilbage inden for kort tid. Derfor kan kviklån bruges til at dække midlertidige behov, som typisk er opstået akut.

Et kviklån er et lån, der udbydes online. Det betyder altså, at du ikke kan gå til banken for at få udbetalt et kviklån. Der findes et hav af forskellige låneudbydere for kviklån online – blandt andet Ferratum, hvor du som ny kunde kan få et 30 dages lån helt uden renter. Læs mere om Ferratum.

Lånebeløb og løbetid ved kviklån

Typisk er lånebeløbet for kviklån begrænset i forhold til andre forbugslån. Typisk kan du låne op til 10-20.000 kroner med et kviklån – det varierer dog meget fra udbyder til udbyder. Nogle låneudbydere tilbyder kviklån op til en lav grænse som 5.000 kroner, mens andre tilbyder kviklån helt op til 20.000 kroner. Der er altså ikke et entydigt svar på, hvor stort et lånebeløb du kan låne.

Ligesom lånebeløbet på kviklån er begrænset, er løbetiden det også. Kviklån skal oftest betales tilbage inden for relativt kort tid, og derfor er kviklånet altså et meget kortsigtet lån. Løbetiden varierer, ligesom lånebeløbet, fra udbyder til udbyder. Den typiske løbetid er dog mellem 30 dage og et år. Lånebeløbet bliver typisk betalt tilbage i månedlige terminer, indtil lånebeløbet er fuldt tilbagebetalt.

Hvor lang tid går der, før lånet bliver udbetalt til min bankkonto?

Kviklån, quicklån, mikrolån eller hurtiglån; kært barn har mange navne, og kviklånet er bestemt et kært barn. Ved et lån, der har en løbetid på under tre måneder, skal der gå 48 timer, før et kviklån udbetales. Dette gælder dog ikke ved kviklån, hvor løbetiden er kortere. Alt i alt betyder det, at der kan gå mellem en time og 48 timer, fra du har ansøgt om kviklånet, til pengene står på din bankkonto.

ÅOP vs. rente

Du skal være særligt opmærksom på forskellen mellem ÅOP og rente ved kviklån. Når du optager et kviklån, vil du typisk se, at prisen på kviklånet er forholdsvis høj. Dette skyldes, at din risiko er meget lille. Den lille risiko betyder, at låneudbyderens risiko bliver større, og derfor tager låneudbyderen ofte en højere pris for lånet. Det er dog muligt at finde billigere kviklån. Her er det vigtigt at du kigger på lånets ÅOP og ikke på kviklånets rente – hermed medregner du også den pris, som låneudbyderen tager for kviklånet, og ikke kun renten på selve lånet.