Annoncørbetalt indhold

Har du styr på din tandregulering?

“Sig aahh”. Det kender vi vist allesammen, når tandlægen siger og med ét propper munden med diverse metalliske apparater og spejle. Krampe i mundvigen og mundvand som man ikke kan synke, den følelse kender alle vist.

Altså i hvert fald hvis man går til tandlæge, som man bør. Der er blandede oplevelser og meninger om, hvordan det er at gå til tandlæge. Måske er du en af de uheldige, som har decideret skræk eller angst for at gå til tandlægen. Hvis du er lidt mere heldig, er du bare en af dem, som ikke synes, det at gå til tandlæge er det mest fantastiske i verden, men det skal bare overståes, og så er det helt fint.

 

Uanset hvordan du har det med at gå til tandlæge, så er du sikkert godt klar over, hvor vigtigt det er, at bisserne bliver tjekket igennem en gang imellem. Nogle skal have tjekket og kontrolleret deres tænder oftere end andre, men som hovedregel skal det gøres cirka en gang om året. Mundhygiejne og tændernes ve og vel er vigtigt. Vi har alle fået fortalt historierne om Karius og Baktus som børn og set skrækbillederne af de sukkerætsede tænder. De har indprentet os i hovederne på os og er muligvis en stor årsag til, at vi går til tandlæge hos tandlæger som VORES TÆNDER Tandklinik, også selvom man ikke synes, det er rart at ligge i stolen med det hvide kliniklys i øjnene.

Skævt smil?

Et skævt smil kan være både charmerende, personligt og sødt. For andre. Det er ikke sikkert, det er det for dig. Et smil betyder meget, og det vigtigste er om, du selv kan lide og er tilfreds med dit smil. Der er ingen tvivl om, at andre med stor sandsynlighed synes, at dit smil er flot og sødt, men hvis ikke du selv synes, er det jo lige meget. Du kan rette op på dit skæve smil med tandreguleringer, hvor dine skævheder på dine fortænder kan blive rettet op på bare få uger. Tænderne udvikler sig, ligesom resten af kroppen gør. Selvom du måske havde lige tænder som barn, fordi du i en årrække gik med bøjle, så er der ingen garanti for, at de lige tandrækker vil følge dig i dit voksne liv. I hvert fald ikke i samme stil som tiden efter du havde haft bøjle på.

Men det er der ingen grund til at være ked af, når du kan få rettet op på det ganske nemt og på kort tid. Smilet og tænderne betyder meget for vores selvværd. Hvis ikke vi føler os flotte, når vi smiler, vil vi automatisk forsøge at undgå at smile, og det gør ikke noget godt for noget. Hverken for en selv at man pludselig ikke smiler, men heller ikke for ens omgangskreds, som kan opfatte det manglende smil helt forkert. Hvis lige tandrækker og et lige smil kan gøre dig glad, så skal du gøre det. Alle smil er forskellige, men det vigtigste er, at vi passer på os selv, vores tænder og vores smil. Vi skal altid huske at bevare det gode humør, og det er svært uden et smil.