Annoncørbetalt indhold

Lån penge nemt og hurtigt som tusindvis af andre danskere

Nogle gange kan man ende med håret i postkassen, og have brug for hurtige kontanter. Uanset om det er til en uforudset regning, fordi man ønsker at købe noget eller noget helt tredje, er der hjælp forude. Med et kviklån får du hurtigt penge på kontoen, der tilbagebetales over en periode. Men inden du springer hovedløst ud i det, er det en god idé at undersøge alle mulighederne. For selvom du måske har fundet en god rente, bør du også kigge efter løbeperiode, stiftelsesgebyrer og lånebeløb.

Krav for anmodning om kviklån

Kviklån er for mange en fordel, da pengene hurtigt kommer ind på kontoen, og det hele foregår digitalt. Du skal derfor ikke møde op noget sted og kan nøjes med at ansøge om lånet fra computeren.

Inden du overhovedet overvejer at tage et kviklån, er der nogle ting, der skal være på plads. Man skal være over 18 år gammel, men nogle udbydere vil ikke låne til en 18-årig, da de skal være sikre på, at de får pengene retur. En af grundende til at du skal være myndig, er fordi du skal bruge NemID, som er unikt for hver bruger. På den måde kan du give en digital underskrift uden at være fysisk tilstede.
Derudover må du ikke være registreret i RKI, som er et indeks for personer, der regnes for at være dårlige betalere. Det betyder at personen ikke har fået betalt en regning af en eller anden grund, og måden at komme ud af RKI på, er ved at betale regningen. Nogle kviklånsudbydere tillader det dog alligevel, men overvej om du ikke vil ud af RKI, inden du gældsætter dig mere.

Hvad du bør se efter

Det første du bør se efter, er hvor meget udbyderen er villig til at låne. Nogle har et minimumsbeløb på 50.000, men andre tilbyder ned mod 100 kroner.
Kig derefter på renten. Rente er en procentlig udgift, der skal betales for at have lånet. Der står ofte mellem 2-5% eller noget lignende, da renten først bliver fastsat, når de har fået nogle informationer af dig. Det er selvfølgelig mest fordelagtigt at have den laveste rente, da du så ender med at betale mindre for lånet.

Herefter kommer løbeperioden, der er hvor lang tid lånet skal tilbagebetales over. Jo hurtigere, du kan tilbagebetale dit lån, jo færre renter kommer der på, og jo billigere er lånet. Så kig efter en lav løbeperiode, hvis du har mulighed for det.
Når du har fundet en mulig kandidat, er det en god idé at kigge efter et stiftelsesgebyr. Dette er dog mest relevant, hvis du har taget et stort lån, og bruges generelt til at dække omkostninger i forhold til ekspeditionsgebyr og tinglysning af dokumenter.
Husk at trække renten fra i skat, hvilket kan give bonus i den anden ende.

Find udbydere

Kært barn har mange navne, som man siger, for kviklån er også kendt som microlån, sms-lån og ekspreslån. Disse termer dækker essentielt det samme.
Der er mange muligheder indenfor at tage kviklån. Det er næsten umuligt at undgå reklamer med udbydere, men man kan nemmere sammenligne online. Her kan du finde kviklån, se forskellige udbydere og gennemse hvor stort et beløb, du kan låne. Derudover kan du se hvor høj renten er på, hvor lang tid, du kan vælge at tilbagebetale over. Hjemmesiden giver også indblik i hvilket kviklån, der er det bedste for dig.
Det kan dog være en god idé at kontakte flere udbydere. For hvis du har mod på at forhandle, kan du opnå en lavere rente, ved at sige, at det kan fås billigere andre steder.