Annoncørbetalt indhold

Tips og overvejelser til indretningen af dit hjem

Soveværelse, stue, spisestue og køkken. Dit hjem har mange rum, og hvert af dem har forskellige funktioner.

Den måde, hvorpå du indretter de forskellige rum, har utrolig stor betydning for hjemmets miljø og din egen velvære. En uinspirerende eller upraktisk indretning kan føre til dårligt humør, hvorimod det omvendte kan skabe glæde og positiv energi. Du har mange muligheder for at finde inspiration til indretningen af dit hjem. Du kan tage i fysiske bolighuse, og du kan også lede online på hjemmesider. Du kan blandt andet tjekke Erling Christensen Møbler for få inspiration og personlig rådgivning.

Stuen og spisestuen er hjemmets hjerte

Sammen med stuen er spisestuen helt centralt for hjemmet. Du vågner op sammen med familien til en omgang morgenmad, og I vender dagens hændelser over aftensmaden. Når du har selskaber på besøg, vil I bruge meget tid i spisestuen, og du kan med fordel have indrettet den således, at der er plads til flere personer. Spisestuen giver dig også mulighed for at udtrykke din personlige stil, hvor du kan skabe dit eget unikke udtryk. Dette kan du gøre ved at sammensætte møbler til spisestuen såsom spisebord, spisestole, lamper, gardiner, reoler, og væg-dekoration.

Stuen er hjemmets hjerte. Det er der, hvor du kan føle dig hjemme og tilpas, og hvor du kan slå fødderne op og slappe af. Du vil ligeledes bruge meget tid i stuen, når du har inviteret familie og venner på besøg. Stuen giver dig mulighed for at udtrykke din personlige stil, hvor du kan skabe en atmosfære, som du føler dig tilpas tryg i. Ved at sammensætte møbler til stuen såsom sofa og sofabord, lænestole, TV-bord, lamper og væg-dekoration kan du skabe din egen unikke stil.

Arbejdsflow i køkkenet

Køkkenet er også helt centralt for dit hjem. Det er vigtigt, at køkkenets indretning passer til dit arbejdsflow. Og det er samtidig vigtigt, at du føler dig hjemme i dit køkken, når du skal tilberede mad.

Der er især tre områder i køkkenet, hvor du bevæger dig meget. Disse kan man kalde køkkentrekanten, og de tre områder er køleskab, kogeplade og vask. I disse områder bevæger du dig væsentligt mere rundt i forhold til andre “døde” områder. Når du skal indrette dit køkken, bør du derfor sørge for at få køleskab, kogeplade og vask til at ligge så tæt på hinanden som muligt, så du får et effektivt arbejdsflow, der sparer dig tid og energi. Indretning af køkken sker dog sjældent – måske oplever du det slet ikke, hvis ikke du renoverer dit køkken. Du bør derfor også kigge efter indretningen af køkkenet, allerede når du skal købe hus eller lejlighed.

Drømme opstår i soveværelset

Soveværelset er der, hvor du starter og slutter din dag. Det er det første, du ser, når du åbner dine øjne om morgenen. Og det er det sidste, du ser, når du lægger dig til at sove om aftenen. Soveværelset er der, hvor dine drømme bliver skabt, og det er der hvor du kan lade op til en ny dag. Både kroppens fysiske velvære samt sindets kreative og drivende kræfter er alle forbundet til dit soveværelse. Soveværelset er derfor et af hjemmets vigtigste rum. Du bør altså sikre dig, at kvalitet og komfort er af højeste kvalitet. Først og fremmest skal du have en komfortable seng, så du kan slappe af og puste ud, men du kan også bruge dyner, puder, lagner og sengetæpper til at indrette dit soveværelse, så du føler dig tilpas.

Boligtilbehør skaber identitet

Hvis møbler svarer til kroppen, er boligtilbehør ligesom sjælen. Identiteten af dit hjem bliver defineret af dit boligtilbehør. De små genstande skaber liv og hygge, og det er med dem, at du kan følge årstidens tendenser.

Dit hjem er ikke bare et sted, hvor du spiser og sover. Hjemmet er meget mere end det: det er nemlig en del af dig selv og din identitet. Og det er i de små detaljer, at din identitet kommer til udtryk. Nogle genstande har måske ingen praktisk funktion, men de kan ofte give dit hjem et personligt præg. Helheden kan ikke opstå uden detaljen. Det, der gør dit hjem specielt, er din personlige stil og den stemning, dine møbler og boligtilbehør sammen kommunikerer.