Anders Holch Povlsen, hans hustru Anne og datteren Astrid siger farvel til børnene Alma, Agnes og Alfred, der i påsken blev dræbt i et terrorangeb på Sri Lanka, hvor familien var på ferie.

Anders Holch Povlsen, hans hustru Anne og datteren Astrid siger farvel til børnene Alma, Agnes og Alfred, der i påsken blev dræbt i et terrorangeb på Sri Lanka, hvor familien var på ferie. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Holch Povlsens børn begravet: Afsked med Alma, Agnes og Alfred

Familien Holch-Povlsens tre terrordræbte børn er blevet begravet fra Aarhus Domkirke

Af
Jeppe Rafn

Anders Holch Povlsen og hans hustru Annes tre børn, der i påsken blev dræbt ved et terrorangreb på Sri Lanka, blev i dag begravet fra Aarhus Domkirke.

Pigerne Alma og Agnes og drengen Alfred blev begravet lørdag klokken 14 ved en ceremoni ved domprovst Poul Henning Bartholin.

Statsminister og kronprinsfamilien

Der er plads til 1.000 mennesker i domkirken, og allerede klokken 13 var mange af gæsterne ankommet og stod i kø for at komme ind i kirken, hvor der tidligere i dag havde været konfirmation. Kirkens døre blev åbnet klokken 13.30, og det tog næsten en halv time, før alle 1.000 gæster stille og roligt var kommet ind. Lidt i to kom statsminister Lars Løkke Rasmussen, der deltog som repræsentant for det officielle Danmark. Til allersidst rullede tre biler ind foran kirken med kronprinsfamilien, som er venner med Holch Povlsen-familien.

Kronprinsfamilien ankommer som de sidste til begravelsen.

Kronprinsfamilien ankommer som de sidste til begravelsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kronprins Frederiks, kronprinsesse Mary og deres fire børn deltog alle i begravelsen af Alma, Agnes og Alfred.

Privat ceremoni

Ceremonien i kirken var efter familiens ønske privat, men Lokalavisen og andre inviterede medier har fået at vide, at der blev sunget tre salmer. Den første var ’I Østen siger solen op’ med tekst af Ingemann og melodi af Weyse. Dernæst sang gæsterne ’Se, nu stiger solen af havets skød’ med tekst af Jakob Knudsen og melodi af Oluf Ring. Den tredje salme var ’Du som har tændt millioner af stjerner’ med tekst af Johannes Johansen og melodi af Erik Sommer.

Under ceremonien kom de tre rustvogne og parkerede ved siden af hinanden lige udenfor domkirkens hovedindgang. Ceremonien varede cirka tre kvarter, hvorefter de mange gæster kom ud og stillede sig i en ring på Store Torv.

Bedemændene lukker vognene og gør klar til at køre kisterne til Ormslev Kirkegård.

Bedemændene lukker vognene og gør klar til at køre kisterne til Ormslev Kirkegård. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Blomsterdækkede kister

Da gæsterne var på plads, blev der ringet med kirkeklokkerne, hvilket var tegn til, at de tre kister med børnene blev båret ud. Kisterne var overdækket med blomster i hver sin farve, og på den ene af kisterne var der bundet balloner på.

Efter at kisterne var sat halvvejs ind i hver sin rustvogn, stod Anders Holch Povlsen, hustruen Anne og deres eneste overlevende barn Astrid med hinanden i armene foran kirken med alle gæsterne rundt omkring sig i nogle højtidelige og stille minutter og kiggede på de tre kister.

Balloner sendt til vejrs

Efter nogle bevægende minutter gik familien hen til den midterste kiste, og datteren Astrid klippede snoren over til ballonerne, der fløj til himlen.

Herefter blev der sunget en salme, ’Det dufter lysegrønt af græs’, ved Aarhus Domkirkes Kantori, der havde stillet sig op lige udenfor kirken.

Domprovst Poul Henning Bartholin kommer ud af kirken med kisterne efter sig.

Domprovst Poul Henning Bartholin kommer ud af kirken med kisterne efter sig. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Teksten til salmen var også blevet udleveret til nogle af de flere hundrede personer, der stod udenfor domkirken på Store Torv for at være med til at sige farvel til de tre børn.

Jordpåkastelse og mindesamvær

Herefter blev de tre kister én efter en rullet helt ind i rustvognen, og bagklappen blev lukket, hvorefter rustvognene kørte kisterne med de tre børn til Ormslev Kirkegård, hvor børnene blev begravet, og der var jordpåkastelse.

Anne, Anders og datteren Astrid tager afsked med Alma, Agnes og Alfred udenfor Aarhus Domkirke.

Anne, Anders og datteren Astrid tager afsked med Alma, Agnes og Alfred udenfor Aarhus Domkirke. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

De nærmeste venner og familie mødtes derefter til mindesamvær i familiens hjem på Constantinsborg, der ligger tæt ved Ormslev Kirkegård.

Familien havde inviteret en række medier, herunder Lokalavisen Aarhus, til at dække begravelsen ved Aarhus Domkirke. Selve begravelsen i kirken blev efter familiens ønske afholdt privat uden pressens deltagelse, ligesom jordpåkastelsen i Ormslev og mindesamværet på Constantinsborg var privat.

Publiceret 04 May 2019 17:16