Annoncørbetalt indhold

Kviklån – din vej til hurtige penge

Mange danskere kan stå i en situation, hvor de har brug for at låne penge med kort varsel. Der kan ofte opstå uforudsete udgifter i form af regninger, bilservice eller noget helt tredje. For disse eksempler spiller tiden en yderst vigtig rolle, da man oftest vil opleve økonomiske konsekvenser, hvis betalingen ikke falder rettidigt.

Hvis du er en af de danskere, som står i sådan en situation, skal du ikke være bekymret. Du har flere muligheder for at optage lån online. Disse lån kendetegnes som kviklån, hvilket er en betegnelse for et hurtigt forbrugslån, som kan tages uden et behov for at stille sikkerhed. Men hvad er det lige, man skal vide før man tager et kviklån? Vi har prøvet at opsummere de vigtigste faktorer herunder.

 

ÅOP, rente og tilbagebetaling

Kviklån kan oftest være lidt af en jungle at finde rundt i. Der findes så mange betegnelser for kviklån, herunder mikrolån, sms-lån og minilån m.m., hvilket gør det svært at finde rundt i lånets bestanddele. De tre vigtigste parametre, du skal vide, er henholdsvis ÅOP, rente og tilbagebetalingsperioden.

 

ÅOP skal, modsat renten, anses som værende den metrik, hvorpå du kan sammenligne kviklån. Det gør det derfor muligt at finde det billigste kviklån, hvis du sammenligner flere på deres respektive ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. ÅOPen består af engangsomkostninger og løbende omkostninger. Engangsomkostningerne ved et kviklån består af stiftelsesprovision, ekspeditionsgebyr, dokumentgebyr, tinglysningsafgifter - variable såvel som faste - og andre gebyrer ved lånets start. De faste omkostninger består af månedlige og årlige kontogebyrer, renter, PBS gebyr og administrationsgebyrer.

 

Renten skal anses som det månedlige beløb, der tillægges oveni det lånte beløb. Det skal forstås som det gebyr, du betaler for at låne penge over en periode. Renten beregnes som en procent af det lånte beløb over et år. Det vil sige, at renten skal anses som en betaling udover det lånte beløb, hvor rentens størrelse afhænger af lånets størrelse. I forhold til kviklån vil renten oftest være lidt højere, end ved lån igennem banken, da beløbet er højere fra banken. Eksempelvil ses der ofte renter på 10-20% på kviklån, da kviklån oftest er i størrelsesordenen af 1.000-6.000 kroner. Lån hos bankerne ligger højere og består af kassekreditter, billån eller boliglån, som starter fra 15.000 og derover.

 

Når du optager et kviklån, er det også vigtigt, at du har fuldstændig styr på tilbagebetalingsperioden. Hvis du tager et forbrugslån over 12 måneder, er det vigtigt, at du holder dig inden for disse rammer. Kommer du over de aftalte 12 måneder, vil der være morarenter, som kan gøre tilbagebetalingen af lånet en anelse dyrere end først antaget.

 

Dine muligheder

Hvis du stadig er interesseret i at undersøge dine muligheder gennem kviklån, kan du altid læse mere på andre online kreditinstitutter. For at optage kviklån online, skal du bruge dit NemID med dertilhørende nøglekort. Dette giver dig mulighed for at give samtykke til lånets betingelser online. Fælles for alle kviklån er også, at du får 48 timers betænkningstid, når du vil optage et kviklån. Dette gives for at sikre, at du er indforstået med lånets vilkår, løbetid og tilbagebetaling.
Der er uendeligt mange online låns udbydere på markedet. Den mest populære udbydere på markedet lige nu er Vivus kviklån, som tilbyder de hurtigste kviklån på markedet.  Vi håber, at du har dannet dig et overblik over kviklånets mange bestanddele. Derudover håber vi også, at du føler dig tryg, hvis du nogensinde står i en situation, hvor pengene ikke helt rækker. Der er meget hjælp at hente i den online lånebranche.