Økologi bliver mere og mere populært

Vi ved efterhånden alle sammen, at vi skal ændre vores vaner til det bedre og til klimaets fordel, hvis vi vil sikre, at der er en grøn, velfungerende jord til vores fremtidige generationer. Heldigvis er der også flere og flere, der vælger at ændre deres vaner til det grønnere. En af de tendenser, der særligt er blomstret op, er det at købe økologisk.

Et stort udvalg af økologiske alternativer

For blot et par år tilbage var det svært at holde sig til økologiske vare, hvis du ikke ønskede at give det dobbelte af prisen, som en almindelige vare kostede. Desuden var der heller ikke særligt mange økologiske alternativer til de almindelige dagligvarer.

I dag ser det noget anderledes ud. Mange af de økologiske produkter koster enten det samme som de almindelige eller blot et par kroner mere. Desuden er det også blomstret frem med økologiske alternativer, der gør det muligt at undgå de mindre etisk korrekte valg. Det store udvalg af økologi er også en af de helt store grunde til, at flere og flere er skiftet over til at lægge deres penge her frem for de mindre grønne alternativer. Selv når det kommer til de måltidskasser, som du kan bestille, har du muligheden for at vælge økologiske måltidskasser.

 

Hvorfor købe økologisk?

Mange af dem der ikke køber økologisk, spørger ofte, hvorfor det er nødvendigt at købe økologisk? Ser du, det er der faktisk rigtig mange gode grunde til. En af de største grunde til at gøre det, er, at du bidrager til en bedre dyrevelfærd i det danske land. Det betyder også, at du bidrager til, at vi her i Danmark får sundere dyr og hermed kød.

For noget andet hjælper du med at undgå, at der ryger sprøjtemidler i vand og jord, når du køber økologiske frugter og grøntsager. Foruden at købe dit frugt og grønt økologisk, er det også en god ide at vælge at købe de lokale råvarer - særligt hvis de er inden for sæson. Dette sætter nemlig et mindre klimaaftryk.

 

Folk gør meget mere end at købe økologisk

Selvom det at købe økologisk er blevet populært blandt studerende og unge såvel som hos børnefamilier og ældre, er det ikke det eneste, som mange gør for at redde miljøet. Rigtig mange forsøger også at undgå plastik i deres hverdag. Grunden til dette er, at plast er en af de største trusler mod vores miljø - særligt når det kommer til havet, og de dyr der lever her. Derfor er det en positiv udvikling, at flere og flere danskere vælger at gå uden om plastikken.

Måden hvorpå mange undgår plastik, er ved at købe tørvarer samt frugt og grønt hos emballagefrie butikker. De skifter deres plastiksugerør ud med nogle, der er lavet af metal eller bambus, de almindelige vatrondeller ud med hæklede, plastikvandflasken ud med en genanvendelig, og tager en stofpose med ud at handle i stedet for at købe eller modtage en i butikken.

Noget andet som folk er begyndt at gå meget op i, er at vælge de veganske løsninger og skifte kødet ud med grøntsager et par gange i ugen. Supermarkederne gør da også dette betydeligt lettere for forbrugerne ved at sætte nye, lækre plantebaserede alternativer på hylderne.