Tirsdag opdagede Katrine Robsøe, at flere af hendes valgplakater havde fået påklistret klistermærker med racistiske budskaber

Tirsdag opdagede Katrine Robsøe, at flere af hendes valgplakater havde fået påklistret klistermærker med racistiske budskaber Privatfoto.

Radikal politiker udsat for racistisk hærværk:

"Jeg fik helt ondt i maven"

Katrine Robsøe, der stiller op til Folketinget i Østjyllands Storkreds for De Radikale, har opdaget, at der er blevet sat klistermærker med racistiske budskaber på flere af hendes valgplakater

Af
Jonas Wrede Hansen

hærværk Den lokale folketingskandidat Katrine Robsøe fra De Radikale er vred og en smule frustreret i øjeblikket. Årsagen er, at hun tirsdag opdagede, at der var blevet sat nogle helt bestemte klistermærker på flere af hendes valgplakater.

"Det er ikke så meget det, at der bliver tegnet eller sat klistermærker på valgplakaterne. Det kan man forvente i en valgkamp. Men jeg er rigtig vred over, at det lige præcis var med det budskab og fra en gruppe, som har holdninger, der er både racistiske, antifeministiske og antimuslimske," siger Katrine Robsøe fra De Radikale til Lokalavisen Aarhus.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Katrine Robsøe fra De Radikale fik ondt i maven over, at der findes sådan en racistisk gruppe i Aarhus.

Katrine Robsøe fra De Radikale fik ondt i maven over, at der findes sådan en racistisk gruppe i Aarhus. Privatfoto.

Klistermærkerne, der er sat på Katrine Robsøes plakater, er placeret foran politikerens mund og har teksten 'Access to whites is not a human right’. Klistermærkerne er underskrevet gruppen Hundred Handers, som er en del af 'White Supremacy'-bevægelsen, der tror på, at folk med en hvid hudfarve er mere værd end andre. Gruppen er blandt andet også kendt for budskaber som: "feminisme er kræft" og "multikulturalisme dræber".

Fik det fysisk dårligt

"Det er virkelig en yderliggående gruppering, der har været ude at sætte klistermærker på mine plakater. Der sker godt nok nogle ryk i Danmark på nogle fronter i øjeblikket, men jeg er alligevel rystet over, at vi har så yderliggående grupperinger som denne," lyder det fra Katrine Robsøe, der endda fik det fysisk dårligt, da hun opdagede, hvad gruppen har af holdninger.

"Jeg fik helt ondt i maven over, at de mennesker er her. For det troede jeg virkelig ikke. Jeg troede, at vi havde set noget af det værste i andre sammenhænge. Det ryster mig godt nok."

Klistermærkerne er sat på plakater, der hænger ved Risskov Gymnasium i det nordlige Aarhus. Det var en gymnasieelev, der gjort den radikale politiker opmærksom på hærværket.

"Jeg så det på to til tre plakater derude. Der er ogs nogen, der har forsøgt at rive dem af igen," fortæller Katrine Robsøe.

Hun er ikke den eneste folketingskandidat i Aarhus, der under valgkampen har været udsat for hærværk. Hendes partifælle Henrik Vinther fik brændt flere af sine plakater af i weekenden, og Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige har fået ødelagt plakater til en samlet værdi på over 100.000 kroner.

Publiceret 15 May 2019 00:00