Marisa Søby og Amalie Morton fra Den Alternative Skole har samlet 28.000 kroner ind til en pigeskole i Uganda som led i et projekt om FN's 17 Verdensmål. Foto: Mdt

Marisa Søby og Amalie Morton fra Den Alternative Skole har samlet 28.000 kroner ind til en pigeskole i Uganda som led i et projekt om FN's 17 Verdensmål. Foto: Mdt

Amalie og Marisa samlede 28.000 kroner ind til pigeskole i Uganda

To elever fra Den Alternative Skole har samlet 28.000 kroner ind til afrikansk skole

Af
Mette Dolmer Thygesen

velgørenhed De havde regnet med at samle et par tusind kroner ind - men endte med at kunne sende hele 28.000 kroner direkte til Uganda, hvor de skal støtte en skole for piger.

De to elever 13-årige Amalie Morton fra 7. klasse og 16-årige Marisa Søby fra 9. klasse på Den Alternative Skole kan godt klappe sig selv lidt på skulderen i disse dage.

"Det er da imponerende, at vi fik samlet så meget ind. Det havde jeg ikke regnet med, " siger Amalie, og Marisa er enig:

"Målet var jo et par tusind, så det er meget over mine forventninger. Det føles rigtig fedt, for det gør jo en større forskel, nu hvor der er flere penge til skolen".

Afskaf fattigdom

Pengene er samlet ind som en del af et fællesprojekt for 7.-10. klasse på skolen, hvor eleverne arbejdede sammen på tværs af klassetrin om FN's 17 Verdensmål. Amalie og Marisa skulle arbejde med målet ”Afskaf fattigdom”. Alle grupper skulle som en del af projektopgaven lave et praktisk produkt, og de to elevers produkt blev at indsamle midler til fattige børn via organisationen 'Verdens Børn'.

Pigerne indsamlede gennem de sidste cirka fire måneder først 18.000 kroner fra virksomheder, som de selv har kontaktet, og dernæst afholdt de mandag 13. maj en indsamlingsaften på skolen. Her havde de også fået indsamlet en masse donationer fra forskellige nordsjællandske virksomheder - juice, vitaminpiller, salt- og peber-sæt, et minikøleskab, bøger med mere - og tingene blev solgt via bingo, amerikansk lotteri og auktion. Her indsamlede pigerne 10.000 kroner.

Pengene går altså til skolen i Uganda:

"I Danmark gør vi jo i forvejen meget for de fattige, så vi gik i gang med at kigge på, hvor der er størst fattigdom i verden. Og så faldt vi over 'Verdens Børn', som støtter skoleprojekter, og som også giver en tilbagemelding på, hvordan det går på skolen. Så det er ikke bare penge, man sender afsted uden respons - man følger også med i, hvordan det går med pigerne bagefter. Det kunne vi godt lide," siger Marisa.

Uddannelse er godt

De to eleverne syntes også, at uddannelse er en god ting at støtte for at undgå fattigdom:

"Piger i de afrikanske lande har ikke samme muligheder som os i Danmark. Men de får de bedste muligheder for at klare sig, hvis de videreuddanner sig," siger Marisa.

"Med det arbejde, vi har lagt i det, er det fedt at se, at vi gør en forskel," siger hun.

Publiceret 22 May 2019 19:00