Foto:

Foto: Adobe Stock

Indstillet til belønning:

To hverdagshelte reddede mand med hjertestop

Hele fem førstehjælpere var på pletten, da en mand faldt om med hjertestop i Aarhus

En mand med hjertestop overlevede onsdag et hjertestop, formentlig takket være to hjælpsomme medborgere, der nu er indstillet til en dusør.

Manden faldt om på Paludan Müllers Vej i Aarhus Nord onsdag morgen klokken 09.30, og politi og ambulance blev straks sendt til stedet, skriver beredskabsinfo.dk.

Da politiet ankom som de første, var førstehjælpsarbejdet allerede godt i gang på manden.

"Patruljen kørte så hurtigt, de kunne, og da de kom frem, stod der flere personer omkring manden. Midt i mængden var en 21-årig mand og en 41-årig kvinde allerede i fuld gang med at yde hjerte-lunge-redning på ham", beretter Østjyllands Politi.

De to førstehjælpere var angiveligt til stede, da manden faldt om, men flere personer ilede kort efter til, fordi de var blevet varslet om situationen via en app.

"En af vores betjente spurgte: ’Er der nogen, der ved, hvor der er en hjertestarter?’, men inden nogen nåede at svare, kom tre personer, uafhængigt af hinanden, løbende med hver sin hjertestarter i favnen. Det viste sig, at de alle var hjerteløbere, der via deres ’Hjerteløber’-app havde modtaget besked om, at en person i nærheden havde fået hjertestop,” fortæller politiet.

Hjertestarterne kom dog aldrig i brug, da ambulancen samtidig nåede frem og overtog fra de to personer, der havde holdt mandens hjerte i gang.

"De har formentlig været med til at redde hans liv, og vi vil nu indstille dem begge til en dusør som tak for deres store indsats," lyder det fra Østjyllands Politi.

Publiceret 25 May 2019 08:34