Rasmus Paludan i Gellerupparken i dag.

Rasmus Paludan i Gellerupparken i dag. Øxenholt Foto

Fyrværkeri mod Paludan i Bispehaven - politiet svarer med tåregas

Rasmus Paludan fra Stram Kurs blev mødt med vrede både i Gellerup og Bispehaven

Af
Jeppe Rafn

Partilederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan, blev mødt med fyrværkeri, da han mandag eftermiddag var på 'gåtur' i det udsatte boligområde Bispehaven i det vestlige Aarhus.

Ifølge Lokalavisens oplysninger besvarede politiet fyrværkeriet med at bruge tåregas mod de personer, der afskød fyrværkeri.

Video fra Paludans besøg i Bispehaven. Øxenholt Foto

Den indvandrerfjendtlige partileder er i disse dage rundt i landet for at dele flyers ud i forbindelse med folketingsvalget i næste uge, som Stram Kurs opstiller til.

Inden Rasmus Paludan kom til Bispehaven, havde han været i et andet udsat boligområde i Aarhus, Gellerupparken, for at dele valgmateriale ud. Det er dog angiveligt ikke lykkedes ham at dele materiale ud nogle af stederne, og ifølge Lokalavisens oplysninger blev partilederen evakueret fra Gellerup, fordi der skulle være set en person med et våben, og fordi der blev kastet sten efter ham.

Disse oplysninger er dog ikke blevet bekræftet af politiet.

"Jeg kan ikke bekræfte, der er set et våben, og det har vi heller ingen kommentarer til," siger Maria Odgaard, kommunikationsrådgiver hos politiet.

Politiet følger Rasmus Paludan for at sikre, at han ligesom alle andre kan være til stede i god ro og orden i forbindelse med valget og dele flyers ud, oplyser politiets kommunikationsrådgiver.

Efter Bispehaven er det planen, at Rasmus Paludan skal dele valgmateriale ud ved Rådhuspladsen i Aarhus.

Publiceret 27 May 2019 18:24