Afbrænding af ukrudt gik helt helt galt: Futtede eget hus af og naboens garage og campingvogn

Ild fra ukrudtsbrænder spredte sig til naboens carport og tilbage til ukrudtafbrænderens hus, som blev voldsomt brandskadet

Af
Jeppe Rafn

Det gik helt galt for en person i Hinnerup ved Aarhus, der søndag formiddag var ved at brænde ukrudt af på Kløvervej 21.

Der opstod ild i et stakit ind til naboen i nummer 23, hvorfra ilden fik fat i naboens garage/carport, hvor der stod en campingvogn.

Øxenholt Foto

"Da vi når frem, er carporten overtændt. Vi prøver at hindre, branden spreder sig til selve huset i nummer 23 og nabohuset i nummer 21, men på grund af kraftig strålevarme, når ilden at tage fat i huset i nummer 21, hvor der springer nogle ruder i gavlen. Vi får til gengæld dæmpet ilden ind til huset i nummer 23, der har taget minimal skade i forhold til nabohuset," fortæller indsatsleder Christian Nøddelund fra Beredskab og Sikkerhed til Lokalavisen.

Øxenholt Foto

Garagen og campingvognen udbrændte, og nabohuset i nummer 21 er blevet voldsomt brandskadet. Taget er gennembrændt, og 1. sal er totalskadet af sod og røg, fortæller indsatslederen.

Gå indenfor

Ilden og røgen var så kraftig, at politiet hurtigt udsendte en advarsel til folk i området, om at de skulle forlade området eller gå indenfor og lukke for vinduer og ventilation, fordi det er sundhedsskadeligt at indånde røg.

Øxenholt Foto

"Det giver voldsom røg, når en campingvogn brænder, og der kom nysgerrige folk til, som fik besked på at gå indendøre," fortæller indsatslederen.

Området blev afspærret, indtil brandvæsnet fik kontrol med branden, og efter en halvanden times tid ophævede politiet advarslen om at opholde sig udenfor.

Station Hinnerup var først på pletten, oplyser indsatsleder Christian Nøddelund, og derefter kom der assistance fra Hadsten og Hammel.

Ingen til skade

Østjyllands Politi orienterede løbende på Twitter og via pressemeddelelser om branden. I den seneste melding, hvor advarslen om at opholde sig udendørs blev ophævet, skrev politiet, at der umiddelbart ikke er kommet nogle personer til skade ved branden. Enkelte har følt sig generet af røg, og hvis man har gener efter røgen, skal man kontakte lægevagten eller egen læge.

Øxenholt Foto

Da Lokalavisen søndag midt på eftermiddagen talte med brandvæsnets indsatsleder, var der helt styr på branden. Brandfolkene var i gang med at fjerne tagsten og efterslukning, og skadeservice var til stede.

"Beboerne i nummer 21 skal i hvert fald genhuses, og nu må vi se, hvor slemt det er i nummer 23, oplyste indsatsleder Christian Nøddelund.

Øxenholt Foto

Publiceret 23 June 2019 15:37