32-årige Bodil Richardt er kommet et langt stykke af vejen i sin søgen efter nære relationer, efter hun og familien flyttede fra København til Fjellerup. Turen ned ad den ujævne vej kan du følge med i i hendes nye podcast-serie.

32-årige Bodil Richardt er kommet et langt stykke af vejen i sin søgen efter nære relationer, efter hun og familien flyttede fra København til Fjellerup. Turen ned ad den ujævne vej kan du følge med i i hendes nye podcast-serie.

Bodil vil bare rigtig gerne have en ny ven

Ny podcast-serie undersøger, hvordan man egentlig skaber nye venskaber som voksen

Af
Simon Carlson

Fjellerup Man skal ikke ret langt ind i første afsnit af den nye podcast-serie 'Hvordan får jeg en ven?', før man fornemmer, hvad der er på spil. I en samtale med sin psykolog kan man høre, hvordan 32-årige Bodil Richardts stemme lige så stille bliver grødet og knækker, mens hun fortæller om sine kvaler.

Hun er nytilflytter til Fjellerup fra det indre København. Familien rykkede til det lille landsted uden for Fjellerup i september sidste år. Egentlig er hun ret begejstret for den nye tilværelse med sin mand Dennis og deres lille søn Karl i Norddjurs' åbne natur og tæt ved skoven og vandet, men som et særdeles socialt væsen kryber det langsomt ind på hende, at hun jo har efterladt størstedelen af sine sociale relationer i hovedstaden. Særligt fraværet af sin bedste veninde, som Bodil delte opgang med , gør ondt.

Så hvad gør man, når man indser, at man mangler venner tæt på? I Bodil Richardts tilfælde er det blevet til en radio-rejse ud i venskabernes afkroge.

På udebane

I dag (tirsdag 25. juni) er der premiere på Bodil Richards podcast 'Hvordan får jeg en ven?'. Det er fem afsnit, hvor den til Fjellerup nytilflyttede tv-tilrettelægger skubber sig selv ud over nye grænser for at finde ud af, hvordan man egentlig skaber nye tætte relationer som voksen og forhåbentlig nå endemålet; at få en ny god ven i lokalområdet. Absolut ikke nogen særlig nem øvelse.

" Det ramte mig pludselig et par måneder efter hele flytningen var overstået, og vi havde lært "the basics" i at bo her, at jeg indså, at jeg ikke kender nogen her. Mine tætte venskaber og relationer er altid bare kommet af sig selv. Jeg har aldrig prøvet at skulle opsøge dem. Der følte jeg mig virkelig på udebane og magtesløs over, at der ikke var noget, der spillede for mig socialt," fortæller Bodil Richardt.

Vigtig snak

I slutningen af 2018 kom Bodil Richardt via sit arbejde som freelance tv-tilrettelægger i snak med bekendte fra DR P1om sin lidt prekære situation. Den lille familie var blevet budt varmt velkommen i lokalområdet, og det var også blevet til små-snak med andre forældre i sønnens børnehave, men det der ekstra skridt ud i udviklingen af et decideret venskab var udeblevet.

"På P1 syntes de, at det var et helt vildt interessant emne, som rigtig mange helt sikkert kan relatere til. Der er nogle små tabuer i det, som er enormt spændende at behandle. Det er grænseoverskridende, men jeg synes jo også, det er vigtigt at tale om det, når vi ikke føler os tilpas. Så de gav mig en optager og spurgte, om jeg ville begynde at lave noget radio på det," siger Bodil Richardt.

Den rigtige retning

I det første afsnit af podcasten er det ret tydeligt, at Bodil Richardt er i krise over sin situation. Når man møder hende på landstedet uden for Fjellerup et halvt års tid senere, kan det anes, at der stadig er væsentlige afsavn efterladt i København, men der er optimisme. Masser af den endda.

Gennem podcasten har Bodil Richardt talt med sin psykolog, der har givet gode råd til at opsøge nye veje ind til venskaber, og i hvert afsnit taler hovedpersonen med en kendt dansker, som på et tidspunkt selv har gennemgået nogle af de samme strabadser i at falde til et nyt sted. Alt sammen har det medvirket til, at Bodil Richardt nu finder sig langt bedre til rette i sit nye lokalsamfund.

"Vi flyttede hertil, fordi vi gerne ville have en hverdag, der er fokuseret på Djursland. Det vil for eksempel ikke give den store mening at begynde at etablere en helt ny vennegruppe i Aarhus, og her har arbejdet med podcasten været med til at skubbe mig i den helt rigtige retning. Hvis jeg ikke havde lavet udsendelsen, så er jeg ikke sikker på, at jeg på samme måde ville have mødt alle de skønne mennesker, jeg nu har kontakt med. Jeg er kommet et rigtig langt stykke," konstaterer Bodil Richardt.

Om det lykkes for Bodil Richardt at finde en ny god ven, kan du høre i podcast-serien 'Hvordan får jeg en ven?', som du kan finde på DR's radioapp, eller der hvor du normalt hører podcast. Serien udkommer også på den gode gammeldags manér, når P1 hver mandag klokken 13.33 fra uge 28 og fem uger frem sender udsendelsen i radioen.

Publiceret 25 June 2019 18:00