Sådan - klar med huen på! Gitte trodsede alle odds. Privatfoto.

Sådan - klar med huen på! Gitte trodsede alle odds. Privatfoto.

Ordblind trodsede alle odds: Scorede flot eksamen

"Jeg vidste at jeg kunne", sagde Gitte til sin gamle lærer

Sejt Selvom man er ordblind, skal man på ingen måde lade sig slå ud. Det er Gitte fra Vestegnen HF & VUC et soleklart bevis på.

Den 25-årige elev har færdiggjort sin HF-eksamen og har med stolthed modtaget sin studenterhue. Ikke nok med det, hun har afsluttet med et meget flot 12-tal i biologi samt flere 10-taller.

En hue som hun for bare nogle år siden fik at vide, at hun aldrig ville få. Hele livet har Gitte nemlig kæmpet med at læse og stave.

I 8. klasse fandt hun ud af, at hun var ordblind. Efter folkeskolen kom hun på efterskole. Her fortæller Gitte, at ”efterskolen fortalte mig, at jeg aldrig ville få en HF, men nu har jeg bevist at jeg kan.”

Gitte er en blandt mange, der har oplevet hvordan ordblindeundervisningen på Vestegnen HF & VUC har løftet hende.

”Det har været rart at komme i en ordblindeklasse, hvor ingen er bedre end andre og alle har de samme udfordringer", siger hun.

Gitte drømmer om at blive laborant og glæder sig til at videreuddanne sig på den anden side af studenterfesterne og sommeren. Og så opfordrer hun andre ordblinde til følge deres drømme og ambitioner for fremtiden, uanset hvad andre mener, der er muligt.

due

Publiceret 27 June 2019 05:00