Politiker anmelder Facebookside for injurier: Jeg kan godt se mig selv føre en sag

"Gad vide, om bygherre har glemt at betale sit valgbidrag?" skriver Ricky Berner, der står bag Facebookside om byggesager i Gribskov Kommune

Af
Jens Berg Thomsen

En påstand på Facebooksiden "Uheldige byggesager i Gribskov Kommune" får nu udvalgsformand og byrådsmeldem Pernille Søndergaard (NG) til at politianmelde opslaget til politiet for injurier og bagvaskelse. Det oplyser Pernille Søndergaard på sin egen Facebookside og bekræfter over for Ugeposten, at anmeldelsen er faldet.

"Jeg har ikke så mange andre kommentarer. Nu er min advokat på sagen," siger hun.

I opslaget er der delt en historie fra Frederiksborg Amts Avis, der handler om opførelsen af et landsbyfællesskab i Tisvilde. Her er Pernille Søndergaard citeret for at sige, at hun går ud fra, at bygherre holder sig inden for den gældende lokalplan.

"Jeg går ud fra, at de holder sig inden for lokalplanen. Ellers skal der opstartes en ny proces, hvis de vil noget andet," lyder det fra formanden for udvikling-, by- og landudvalget.

Citatet får følgende skudsmål med fra opslaget på Facebooksiden:

"Hmmmmm..... Gad vide om bygherre har glemt at betale sit valgbidrag, siden hun her går op i, at der er en lokalplan, det plejer hun ellers ikke…"

Under opslaget skriver Pernille Søndergaard, at "dette er en side jeg normalt aldrig frekventerer men jeg skal gøre opmærksom på at ovenstående opslag et anmeldt til politiet for æreskrænkelser/injurier."

I Pernille Søndergaards opslag på Facebook, skriver hun:

"Hvor meget skal man finde sig i fordi man har valgt at engagere sig i sin kommune - i lokalpolitik? Her i sommervarmen har jeg måtte tage stilling til om jeg vil fastholde den holdning jeg havde, inden jeg gik ind i lokalpolitik, at hvis jeg oplevede injurier mod min person, ville det klart være min grænse. Det oplevede jeg så desværre, en side påstår at mine holdninger om lokalplaner kan man købe sig til. Jeg anmeldte straks til politiet og kontaktede min advokat der er på sagen. Hvorfor gør jeg dette? Jo fordi jeg synes det er ødelæggende for lokaldemokratiet, at man som lokalpolitiker/politiker skal udsættes for dette - vi er stillet op og vil gerne diskutere holdninger og meninger - vi er stillet op (uanset partifarve) fordi vi mener at vi sammen kan gøre en forskel i forhold til udviklingen af vores kommune. Problemet er jo, at hvem vil stille op næste gang, hvis dette er hvad man skal finde sig i? Mit spørgsmål er skal vi stå sammen om lokalpolitik, om retten til at debatterer på et ordenligt niveau og i en ordentlig tone - også tage afstand fra sider og enkelt personer der fremsætter injurierende påstande? Eller skal vi bare lade stå til og så må lokalpolitikere/politikere og andre finde sig i dette?" lyder det fra Pernille Søndergaard, der også ønsker folk en god sommer.

På hjemmesiden for advokatfirmaet Advodan kan man læse, at politiet ikke fører injuriesager for folk.

"Injuriesager er undergivet såkaldt ”privat påtale,” og derfor skal man selv anlægge dem – det har politiet ikke noget at gøre med, og man kan som udgangspunkt ikke anmelde nogen for injurier", skriver Advodan.

Pernille Søndergaard fortæller til Ugeposten, at hun ikke udelukker at lægge sag an.

"Jeg kan godt se mig føre en sag. Det er min advokat nu ved at vurdere, og jeg har som sagt ikke så mange andre kommentarer," siger Pernille Søndergaard til Ugeposten.

Publiceret 01 August 2019 01:30