ANNONCE

Derfor skal du besøge Kreta

Kreta troner år efter år på danskernes liste over yndlingsrejsemål. Men hvorfor er vi så vilde med ferieklassikeren? Og hvad gør Kreta til en must see-destination for de fleste?

 

4 grunde til, at Kreta er det ultimative rejsemål til din sommerferie

1. Paradis til badeferien

Hvad kendetegner den perfekte badeferie? Fine sandstrande, krystalklart hav og et varmt klima med solskinstimer i hobetal. Kreta vinger overlegent det hele af. Og er det ikke nok til at imponere dig, så kan den lyserøde strand Elafonissi måske – den er nemlig blandt Europas bedste strande. Eller også kan det billedskønne syn fra klipperne ud over kyststrækningen ved Balos-stranden formentlig få dig til at drømme om en tur i det turkise hav.

Kretas lyserøde strand, Elafonissi

Kretas lyserøde strand, Elafonissi

2. Naturoplevelser, der får dig til at tabe pusten

Hvis du troede, at Kreta ikke kunne bryste sig af andet end smukke strande og olivenlunde, så må du tro om. For Kreta er også hjem for en af Europas længste og smukkeste kløfter. Nemlig den 16 kilometer lange Samaria-kløft! Mellem de stejle klippevægge breder frodig natur, rislende kilder og smukke azalier sig. Kort sagt, har du her en spektakulær kulisse for feriens aktive indslag – vandring igennem det udfordrende, kuperede terræn.

Samaria-kløften er garant for storslåede naturoplevelser til den aktive ferie

Samaria-kløften er garant for storslåede naturoplevelser til den aktive ferie

3. En tidsrejse tilbage til Antikkens fængslende myter

Søn af Zeus og far til Minotauros, der blev født med tyrehoved og menneskekrop og siden spærret inde i en labyrint. Myterne om Kong Minos, der boede i det prægtige palads i Knossos, er dragende! Og ikke uden grund udgør det 4.000 år gamle Knossos-palads derfor en af Kretas største seværdigheder. På Kreta, som mange andre steder i Grækenland, venter den fascinerende antikke historie blot på at blive udforsket.

Det 4.000 år gamle Knossos-palads er en must see-attraktion

Det 4.000 år gamle Knossos-palads er en must see-attraktion

4. Græske delikatesser og stemningsfulde taverner

Glem alt om billige græske buffetrestauranter, som du kender hjemmefra. Grækerne ved, hvordan den græske mad skal smage – og ikke mindst, hvordan den skal serveres. Feta, der smelter på tungen. Salte oliven fra lokale marker. Dampende varm Moussaka. Og tzatzíki, der ikke er for de hvidløgsforskrækkede. Skyllet ned med ouzu, for fordøjelsen naturligvis. Alt sammen serveret på en lokal taverne med mama i køkkenet og med udsigt til byens snævre gader med hvidkalkede huse og spraglet blomsterflor.

Kretas billedskønne gader er som taget ud af et postkort og indbyder til et frokoststop

Kretas billedskønne gader er som taget ud af et postkort og indbyder til et frokoststop

Hvem rejser til Kreta?

Kreta er med sin betagende natur, storslåede attraktioner, hyggelige byer samt lækre mad og drikke et rejsemål, der udmærker sig for både familier, par og børn. Og netop på grund af denne mangfoldighed i oplevelser er og bliver Kreta en ukuelig topscorer, når danskerne skal vælge sommerferie.

Er du nysgerrig på, om Kreta også matcher din rejsedrøm? Læs mere de Kretas forskellige områder og oplevelser her.

 

Find din rejse til Kreta

Kretas popularitet har sikret, at du nemt kan finde rejser til øen – uanset om du er på jagt efter afbudsrejser, oplevelsesrejser, billige pakkerejser eller måske en charterrejse med All Inclusive. Der er gode forbindelser med fly til Kreta fra både Aalborg, Billund og Københavns Lufthavn. Og med Bravo Tours kan du opleve øen med danske rejseledere i baghånden og med masser af muligheder for spændende udflugter til Kretas allerstørste oplevelser.

Find et godt hotel til din Kreta-rejse med Bravo Tours her