Michael Nielsen og Rolf Møller Hansen parat til start til årets Tour de Mont Blanc. Privatfoto

Michael Nielsen og Rolf Møller Hansen parat til start til årets Tour de Mont Blanc. Privatfoto

Mere end 16 timer i sadlen i alperne

Michal Nielsen og Rolf Møller Hansen gennemførte i juli verdens hårdeste cykelløb - Tour de Mont Blanc

Af
Thomas Quvang

Ekstrem Sport "Hvis jeg nogensinde bare nævner, at ville prøve det her igen, så lov at vise billederne fra da målstregen blev passeret".

Michael Nielsen og Rolf Møller Hansen, fra det lokale Team Sensortek, gennemførte sidst i juli verdens hårdeste endages-cykelløb Tour de Mont Blanc i de franske alper. En tur på 333 kilometer og dertil med 8.300 højdemeter at bekæmpe.

Og som Michael Nielsen ovenstående sagde til sin bedre halvdel, Maise, ved målgangen, så var det ekstremt så hård en prøvelse det var at gennemføre. Michael Nielsen brugte 16.19 timer i sadlen og Rolf Møller Hansen krydsede målstregen ti minutter senere i tiden 16.29 timer:

Hårdeste nogensinde

"Jeg har aldrig nogensinde været helt derude rent fysisk, det hårdeste nogensinde. Fuldstændig drænet for alt, kroppen brændte omkring 16.000 kalorier af på turen, jeg kom i mål totalt udtæret og havde tabt mig betragteligt", fortæller Michael Nielsen som ellers har prøvet lidt af hvert indenfor ekstremsport, heriblandt 13-14 deltagelser i La Marmotte, ligesom Michael Nielsen tillige kan skrive Ironman på visitkortet. Michael Nielsen fortsætter:

"La Marmotte er også rigtig hårdt, men forestil dig, at skulle køre turen dobbelt, det er næsten det som Tour de Mont Blanc byder sine deltagere. De sidste 100 kilometer foregik nærmest i en lukket verden, man fokuserer kun på at komme over det næste skide bjerg", lyder det bramfrit fra Michael Nielsen efter hjemkomsten.

Zig-zag op ad Saint Bernard

Tour De Mont Blanc byder på adskillige kategoriserede stigninger og bjergtoppe kendt et tre ugers etapeløb i Frankring, flere af disse trak virkelig tænder ud:

"Col de petit Saint Bernard var det værste bjerg nogensinde, de første 10 kilometer stiger den 13-14% i gennemsnit. Helt vanvittigt, flere gange måtte jeg køre zig-zag for at komme opad bjerget", fortæller Michael Nielsen, der sammen med Rolf Møller Hansen havde trænet målrettet i næsten et år udelukkende med Tour de Mont Blanc for øje:

"Idéen om at deltage har vi haft i 4-5 år, men denne gang skulle det være. Forberedelserne har stået på et års tid, og siden årsskiftet har fokus udelukkende været på Mont Blanc", siger Michael Nielsen og fortsætter:

9.000 kilometer i benene

"I vintermånederne på mountainbike og i spinning samt vægttræningslokalet. Siden kom cyklen på landevejen, og jeg anslår at både Rolf og jeg begge har 9.000 træningskilometer i benene inden turen i alperne. Havde vi ikke haft det, havde vi aldrig gennemført", fastslår Michael Nielsen.

Og selv om de to træningskammerater startede strabadserne side om side i startbyen Les Saises, så er løbet ikke sådan et, hvor man følges ad side om side og nyder den smukke udsigt:

"Vi er ret så tæt på hinanden ude på ruten og hilser på hinanden ved depoterne, men vi fulgtes ikke ad i den forstand. Man kører hver især i sit eget tempo og fokuserer bare på at komme over det næste bjerg og så komme igennem de kriser som opstår undervejs", lyder det fra Michael Nielsen.

Drænet for energi

Efter målgangen var det da også to slagne krigere, som kunne glæde sig over at have gennemført, men også at kunne få lov at restituere og pleje den ødelagte krop:

"Vi havde begge maveproblemer under selve løbet, og havde især til sidst svært ved at tage imod 'brændstof' i form af gel, energibarer og væske. Det tærede i den grad på kroppens reserver, så efter målgangen var det eneste man havde lyst til, bare at ligge ned med sine svede og rysteture. Først dagen efter begyndte jeg at spise og drikke igen for at fylde kroppens depoterne op", siger Michael Nielsen og tilføjer:

"Dagene efter ferierede vi i Frankrig, så bl.a. tourfeltet køre op ad Galibier, og for mit vedkommende blev der i de dage spist og drukket som jeg aldrig har gjort før. Alle depoter blev drænet totalt under løbet, det var virkelig en hård omgang".

Stålmand i hjembyen

Men selv om det var en prøvelse helt uden for kategori, så åbner Michael Nielsen en lille dør på klem, at den måske alligevel bliver gentaget om et par år:

"Det var sindsygt hårdt, og jeg blev ærlig talt forskrækket da jeg så mig selv i spejlet, efter at jeg var kommet i mål. Helt sundt har det nok ikke været, alligevel vil jeg ikke udelukke at jeg gør det igen", Siger Michael Nielsen som i disse dage bliver 'menneske' igen og dernæst zoomer ind på Frederiksværk Ståmand om en lille måneds tid:

"Cyklingen er ikke noget problem, svømningen er også ok, så hvis jeg kan komme igennem løbetræningen uden skader, så snupper jeg også Stålmanden", slutter Michael Nielsen.

Publiceret 02 August 2019 11:35