Det er to stole som disse, der gør, at handikappede i Gribskov fremover lettere kan komme i vandet.

Det er to stole som disse, der gør, at handikappede i Gribskov fremover lettere kan komme i vandet.

'Nye stole skal hjælpe handikappede: 'Det er fantastisk'

Af
Jeppe Helkov

Hjælp "De bliver bare et stort smil. De har ikke meget sprog, men de liver helt op. Det er så fedt at se den glæde."

Der findes de gode historier - og så findes der de rigtig gode historier. Det her er en sidstnævnte. Gribskov Kommune har sammen med Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste købt to nye amfibie-kørestoler, der gør, at handikappede her i kommunen i fremtiden vil have langt lettere adgang til en kold dukkert.

"Vi talte om, hvordan vi kunne gøre strandene mere åbne for handikappede. Så faldt vi over de her stole. Men vi havde ikke pengene til at betale for dem selv. Heldigvis fandt vi en fond, der gerne ville betale for dem. Så nu står der en stol på stranden i Tisvilde og en i Dronningmølle. Det er fantastisk," siger Mikkel Andersen (S), formand for beskæftigelse- og ungeudvalget.

Kan endelig hjælpe

De nye stole har allerede været i brug - og ifølge John Mogensen fra Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste har folk nærmest stået i kø.

"Jeg ved, at der flere gange har været kø til stolene. Vi andre tager mange ting for givet. At bade er en stor oplevelse, hvis ikke du har prøvet det før - eller kun gør det sjældent. Så det har været virkelig, virkelig positivt," siger han og fortæller, at livredderne i lang tid har diskuteret, om man kunne gøre noget mere for de handikappede strandgæster.

"Vi har siddet rigtig mange og har set de handikappede stoppe fem meter før vandkanten, og så kan de ikke komme i. Det har været brandærgerligt. Nu kan vi endelig hjælpe."

Og står det til John Mogensen, er de to amfibiestole ikke nødvendigvis de sidste på strandene i Gribskov. Men han er i tvivl, om de vil være efterspørgsel efter dem. "Der er måske nogle organisationer, der kunne være med til at søge nogle fondsmidler. Så vi måske kunne få to-tre stole ekstra her i kommunen. Det ville være naturligt at have en i Gilleleje. Men jeg ved det ikke. Folk må meget gerne melde tilbage, om det er noget, de synes, vi skal arbejde videre med - og hvor det i så fald ville give mening at stille stolene," siger han.

De nye handikapstole er låst fast ved livredderhusene i Tisvilde og Dronningmølle. Vil man have adgang til dem, er det bare at spørge livredderen, om han vil låse dem op.

Publiceret 08 August 2019 10:00