Foto: Arkiv/Adobe Stocks,

Foto: Arkiv/Adobe Stocks,

59-årig mand har begået selvmord i sin fængselscelle - sad sigtet for sexovergreb på 10-årig pige

Den 10-årige piges mor sidder varetægtsfængslet i samme sag

Af
Kim Belmark

(Opdateret klokken 18.44): Den 59-årige mand, som sad varetægtsfængslet for sex-overgreb på en 10-årig pige, har begået selvmord i sin celle i arresten. Manden er fra Aarhus, og pigens mor, som også sidder fængslet i sagen, er fra Ebeltoft.

Det bekræfter vagtchefen ved Nordjyllands Politi, Mogens Hougesen, overfor Lokalavisen Aarhus og Lokalavisen.dk

"Vi fik en anmeldelse klokken 08.21 om, at en indsat i Hobro Arrest havde taget sit eget liv. Vi rekvirerede en ambulance. Mere detaljeret vil jeg ikke sige det. Det er en tragisk sag. Men jeg kan bekræfte, at manden tog sit eget liv," siger vagtchefen.

Sagen hører under Nordjyllands Politikreds, selv om grundlovsforhørerne og varetægtsfængslingerne fandt sted i Retten i Aarhus.

Og dødsfaldet bekræftes på den 59-årige, nu afdøde mands Facebook-side, hvor hans søster skriver en sidste hilsen til ham:

"... dejlige bror og en kammerat der bare ALTID var der for os alle du var så meget guld / desværre med en sort side som har rystet os alle så meget ... uanset skal du vide jeg elsker dig så meget men er så usigelig ked af det ...

RIP (...)" (navnet på den 59-årige er slettet af redaktionen)

Pigens mor, en 45-årig kvinde fra Ebeltoft, blev fredag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, hvor det kom frem, at overgrebene skulle have fundet sted i Ebeltoft og Aarhus C indenfor de seneste fire år - og i forening med en 59-årig mand fra Aarhus C, der dagen forinden i et grundlovsforhør var blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det er denne mand, som nu har taget sit eget liv.

Anklageren oplyste, at moren er sigtet for at have begået overgreb på datteren med sexlegetøj. Hun skulle desuden have hjulpet den 59-årige mand med at udføre oralsex på datteren og anden fysisk forulempelse.

Kvindens forsvarer sagde i grundlovsforhøret, inden det blev lukket for offentligheden på grund af sagens karakter, at hans klient var så påvirket af sagen, at hun ikke kan afhøres og derfor ikke ville udtale sig om sagen.

Østjyllands Politi oplyser, at moren blev varetægtsfængslet i fire uger. Hun ville ikke forholde sig til kendelse og kærede ikke kendelsen.

Den 59-årige mand blev som nævnt varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør, der fandt sted dagen inden grundlovsforhøret med moren. Her lød sigtelsen på mindst to seksuelle forhold begået mod pigen indenfor de seneste to år i mandens lejlighed i Aarhus C.

Den ene episode skulle være sket i forbindelse med, at han gav hende massage, hvor han skulle have forulempet pigen med sine fingre. Ved den anden episode skulle han have fået pigen til at berøre ham.

Også grundlovsforhøret mod den 59-årige mand blev lukket efter oplæsning af sigtelsen. Dels på grund af sagens karakter og dels på grund af, at der under ransagning er fundet nogle usb-stik og et kamera, som er blevet beslaglagt og skal undersøges. Der mangler også at blive afhørt vidner i sagen, fremgik det.

Publiceret 18 August 2019 15:38