Øxenholt Foto

Lufthavn genåbnet efter undersøgelse af kinesisk passagers taske

Afspærringen af Aarhus Lufthavn er ophævet

Østjyllands Politi oplyser tirsdag aften, at Aarhus Lufthavn ikke længere er afspærret.

Afspærringen blev ophævet kl. 20.00, efter politiet havde undersøgt en taske med mistænkelige genstande, som viste sig at være forskelligt værktøj og andre legale ting.

Lufthavnen kontaktede kl. 13.30 politiet, da personalet i sikkerhedskontrollen fandt de mistænkelige genstande i en passagers taske. Tasken tilhørte en 44-årig kineser, som blev kortvarigt anholdt og sigtet for at bryde loven om andre våben og eksplosivstoffer.

Klokken 15.30 valgte politiet at afspærre og evakuere lufthavnen af sikkerhedsmæssige årsager, mens der blev tilkaldt sprængstofeksperter.

140 personer i lufthavnen blev evakueret til en bygning i nærheden, og et fly med 70 personer ombord, der netop var landet, måtte blive på landingsbanen. Passagerflyet blev senere dirigeret til Kastrup Lufthavn, og de 140 personer fik lov at forlade bygningen, de var evakueret til.

Al øvrig flytrafik til og fra lufthavnen blev aflyst.

"Vi tager ingen chancer, når det gælder borgernes sikkerhed, og da vi ikke kunne udelukke, at der kunne være noget sprængfarligt i tasken, valgte vi at evakuere og afspærre lufthavnen," siger politiinspektør ved Østjyllands Politi, Michael Kjeldgaard.

jr

Publiceret 10 September 2019 20:38