Elisabeth Falkenberg med sine fire børn, hvis søvn har inspireret hende til DreamBag. Foto: Martin Søby.

Elisabeth Falkenberg med sine fire børn, hvis søvn har inspireret hende til DreamBag. Foto: Martin Søby.

Træt af urolige nætter: Elisabeth fra Charlottenlund fik en god idé

Charlottenlund-borger Elisabeth Falkenberg har udviklet den økologiske sovepose DreamBag - et alternativ til den traditionelle dyne

Af
Peter Klar

Elisabeth Falkenberg, Charlottenlund, er mor til fire og blev til sidst træt af nætter med dårlig søvn, fordi hun skulle op og tjekke, om børnene havde sparket dynen af.

Hun udviklede soveposen DreamBag – en sovepose med tyngde i naturlige materialer – der har fået nattefreden til at sænke sig i både hendes eget og kundernes hjem.

Kastede mig ud i det

"Jeg havde prøvet mange forskellige løsninger for at få dynen til at blive på, men ingen af dem virkede. Jeg fandt ud af, at de i Tyskland har sovet med soveposer i 40-50 år. Så jeg købte en, men var ikke helt tilfreds. Det var en tynd pose uden ærmer, og så havde den polyesterfyld."

Hun besluttede at udvikle sin egen i økologisk bomuld foret med uld eller gåsedun efter kundens eget valg. Den skulle have aftagelige ærmer, vanter og hætte, så man også kunne bruge soveposen i barnevognen.

"Jeg har arbejdet som grafiker i mange år og begyndte at tegne på computeren. Jeg har aldrig lært at sy rigtigt, men kastede mig ud i det, syede en masse prototyper og fandt de forskellige producenter," fortæller Elisabeth Falkenberg.

Ro omkring søvnen

DreamBag sælges kun fra firmaets egen webshop.

Hun er i dialog med sine kunder på sociale medier og kan nikke genkendende til de tilbagemeldinger, hun får fra landets mødre.

"Selv om DreamBag først og fremmest skal give barnet søvn uden kulde på kroppen, har mine kunder oplevet mange af de samme sidegevinster som jeg selv. Børnene har lettere ved at falde i søvn, de har færre opvågninger og sover mere roligt. Og det er jo noget, man som forældre sætter stor pris på. Forældrene sover også selv bedre, fordi der er kommet ro omkring søvnen."

Med sine aftagelige ærmer, vanter og hætte kan DreamBag bruges både i barnevognen og til hygge i sofaen. Foto: Sofie Hammer.

Med sine aftagelige ærmer, vanter og hætte kan DreamBag bruges både i barnevognen og til hygge i sofaen. Foto: Sofie Hammer.

"Nogle mødre har skrevet, at deres børn er mindre syge. Det kan jeg også genkende fra mine egne børn. En baby er ikke selv i stand til at tage dynen på, og det er faktisk først, når børn er omkring seks år, at de forstår at gøre det."

Soveposen fås på www.dreambag.dk i tre størrelser: fra seks måneder til to et halvt år, fra to et halvt år til fire år og fra fire til seks år.

Publiceret 11 September 2019 09:47