Sportschef i Hillerød Fodbold Jackie Rasmussens telefon gik fuldstændig amok, efter klubben trak FC København i pokalturneringen i torsdags. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sportschef i Hillerød Fodbold Jackie Rasmussens telefon gik fuldstændig amok, efter klubben trak FC København i pokalturneringen i torsdags. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

FC København kommer til Hillerød: "Det er kæmpestort"

"Interessen for den her kamp er enorm," siger sportschef, efter meldingen om, at Hillerøds 2. divisionsspillere skal spille mod FC København i 3. runde af pokalturneringen

Af
Martin Warming

Skagen har slået Brøndby ud, Roskilde har slået FC Midtjylland ud, Egedal har slået FC Nordsjælland ud, og Hillerød har engang i starten af 90'erne slået Lyngby ud.

Miraklernes tid er som bekendt ikke forbi, men omvendt må man nok også erkende - uanset hvor stor hillerødfan, man er - at der skal et mindre mirakel til, hvis Hillerød Fodbold skal gøre sig forhåbninger om at gå videre fra 3. runde af Sydbank Pokalen.

Det var nemlig ikke en hvilken som helst modstander, der blev trukket op af bowlen som Hillerøds modstander, da der forleden blev trukket lod om, hvem der skal spille mod hvem i næste runde af pokalturneringen.

Hillerød, der til daglig spiller i 2. division, får nemlig besøg af de danske mestre fra FC København.

Jeg må indrømme, at jeg tabte både kæbe og mund, da de kom op af bowlen

"Vi mødte jo Brøndby sidste år, og vi har gået og joket lidt med, at vi ville trække FC København i år, men jeg må indrømme, at jeg tabte både kæbe og mund, da de kom op af bowlen," lyder det fra sportschef Jackie Rasmussen fra Hillerød Fodbold.

Enorm interesse

Lodtrækningen fandt sted torsdag eftermiddag, og derefter gik det fuldstændig amok, fortæller Jackie Rasmussen.

"Det har været de vildeste 24 timer. Min telefon, Facebook og mail er gået helt amok, og det vidner jo også bare om, at interessen for den her kamp er enorm, hvilket er helt naturligt. Det er kæmpestort. Tænk, at vi trækker to af de største klubber i Danmark to år i træk," lyder det fra sportschefen.

"Det er kæmpestort. Tænk, at vi trækker to af de største klubber i Danmark to år i træk," lyder det fra Hillerøds sportschef, Jackie Rasmussen.

Hillerød fik en drømmestart, da holdet spillede mød Brøndby i 3. runde af pokalturneringen sidste år. Hillerøds Mikkel Andersen bankede nemlig bolden ind i Brøndbys mål til 1-0 efter 12 minutter. Det hele endte dog med et sejr til Brøndby på 1-4.

Men... alt kan som bekendt ske i fodbold, og selv om Hillerød har enorm respekt for fuldtidsprofferne fra København, så skal man jo ikke smide håndklædet i ringen på forhånd.

"Fodbold er stadig fodbold. Alt kan ske, bolden er rund, og vi har ikke VAR (Video Assistant Referee, red.) endnu. Får FCK eksempelvis smidt en mand ud, og vi får et straffe, så kan alt ske. Vi skal selvfølgelig overpræstere i en grad, som vi aldrig har set før, men alt kan lade sig gøre. Sådan er det bare. Der er ikke noget, der er givet på forhånd. Det er 11 mod 11, og det er jo ikke guder, vi skal spille mod. De er trods alt også bare fodboldspillere og mennesker," lyder det fra Hillerøds sportschef.

Det har været de vildeste 24 timer. Min telefon, Facebook og mail er gået helt amok, og det vidner jo også bare om, at interessen for den her kamp er enorm

"Vi har enorm stor respekt for FCK. Det er Danmarks bedste fodboldhold, det er da ingen tvivl om, men vi vil da gøre alt for at drille dem. Og statistikken viser jo, at de hold, der slår FCK ud af pokalturneringen, går hele vejen til finalen," konstaterer Jackie Rasmussen med et smil på læben.

Bendtner-effekten

FCK's nye spiller Nicklas Bendtner fik debut for københavnerne, da FCK tabte 1-2 mod Hobro, og Jackie Rasmussen håber, at Bendtner er med, når FCK kommer til Hillerød.

"Når man går rundt på stadion herude, kan man høre spillerne tale om, at nu kommer Nicklas Bendtner til Hillerød. Hans indtræden i dansk fodbold har haft en enorm betydning, og jeg tror også, at det er kommet bag på FCK, hvor stort et navn, han rent faktisk er. Han er en af de bedste angribere, vi har haft i Danmark. Vi håber selvfølgelig, han er med mod os, men vi håber da også, at de tager Viktor Fischer og nogle af de andre store kanoner med til Hillerød," siger Jackie Rasmussen.

"Vores opgaver nu er at sikre, at vi har fokus på kampene i 2. division. Men jeg tror nu ikke, at det kommer til at påvirke vores tilgang til kampene. Vi skal tilbage på sporet i 2. division. Det er der vores fokus ligger og så kommer FCK-kampen, hvor vi har alt at vinde og intet at tab," siger sportschefen.

Spilles på onsdag

Pokalkampen mod FCK bliver spillet på Hillerød Stadion på Selskovvej onsdag den 25. september klokken 16.30. Der bliver plads til i hvert fald 3.000 tilskuere - og måske også lidt flere, oplyser Hillerød Fodbold. Billetterne er sat til salg, og du kan finde et link til billetsalget på Hillerød Fodbolds hjemmeside og Facebook-side.

Kampen bliver i øvrigt også vist på TV 3 Sport.

Publiceret 17 September 2019 15:04