Klar med kaffe, kage og en god snak. Jeanne Sjøholm og Elise Siv Petersen i den nye café. Foto: due.

Klar med kaffe, kage og en god snak. Jeanne Sjøholm og Elise Siv Petersen i den nye café. Foto: due.

Ny café vil hjælpe kvinder uden netværk videre

Vi har kaffe, kage og en hjælpende hånd klar, lyder det fra folkene bag et nyt initiativ i Multihuset

Af
Finn Due Larsen

Stenløse Kvinder, der lever i et voldsramt forhold, og som efter ophold på et krisecenter har brug for at blive hjulpet videre, kan nu henvende sig et nyt sted i Egedal.

Nærmere bestemt i Multihuset på Barnekæret i Stenløse Syd, hvor en flok aktive frivillige, der kalder sig "Q-netværket", står klar til at hjælpe de udsatte kvinder.

"Vi står klar med kaffe, kage, en god snak og en hjælpende hånd", siger Elise Siv Petersen, aktivitetsleder på stedet, og forklarer videre:

"Vi hjælper dem med at netværke, så de også møder andre kvinder og børn fra Egedal. De får mulighed for at få en af os tilknyttet som deres kontaktperson. Det kalder vi en 1:1-kontakt, eller en "mormor-kontakt", for at gøre det uformelt", forklarer hun.

Mange kvinder, som lever i et udsat forhold, har brug for hjælp til almindelige, praktiske ting.

"Det kan være de har brug for hjælp til at kontakte lægen, sende ansøgninger, ringe til nogen, eller hvad det nu kan være. Mange af dem er jo meget udsatte i deres forhold og derfor naturligt nok meget mistænksomme, og har derfor brug for en hjælpende hånd til at komme videre", siger Elise Siv Petersen

Hun forklarer, at Q-netværket er en del af Røde Kors, og det drives af frivillige kvinder, der hjælper voldsramte kvinder, som bor på krisecenter og som efterfølgende skal ud og skabe sig en hverdag.

De laver aktiviteter for kvinderne, som er velkomne både med og uden børn.

"De eneste der ikke har adgang, er mænd", forklarer hun, og tilføjer hurtigt:

"Men vi har også i Røde Kors et netværk for mænd."

Cafeen vil holde åben en mandag om måneden fra klokken 16-19. Første gang var mandag 16. september, de næste gange bliver 21. oktober, 18. november, 16. december og 20. januar.

Det er gratis at benytte cafeen, der også tilbyder spisning, men det kræver forhåndstilmelding på telefon 40457230. Man skal være bosat i Egedal.

Publiceret 18 September 2019 07:00