26-årige Nis Prio kæmper om Robinson-trofæet på en øde ø i fjernøsten. Fotos TV3/Lotta Lemche.

26-årige Nis Prio kæmper om Robinson-trofæet på en øde ø i fjernøsten. Fotos TV3/Lotta Lemche.

Kommer årets 'Robinson' fra Hundested?

26-årige Nis Prio kæmper mod sult, varme og intriger i dette års 'Robinson-ekspedition'

Af
Thomas Quvang

Reality-TV Svaret på ovennævnte spørgsmål svæver i det uvisse et par måneder endnu, men faktum er at lokale Nis Prio fra Hundested er med i dette års deltagerfelt i TV3's populære program 'Robinson Ekspeditionen'.

Kort fortalt - 22 mænd og kvinder som bliver 'læsset af' på to øde øer i havet omkring Filipinerne, og herfra kæmper holdvis og mod hinanden om at blive 'last man standing' - årets Robinson.

Tætsiddende mundkurv

Mens disse linier skrives, så foregår TV-programmet for åben skærm hver mandag aften på TV3. Derfor er Nis Prio selvfølgelig udstyret med en tætsiddende 'mundkurv', da Halsnæs Avis fanger ham i forbindelse med fodboldtræning en torsdag aften i Hundested.

"Jeg vil gerne dele lidt ud af mine oplevelser, men kan af gode grunde ikke fortælle så meget om diverse konkurrencer og intet om selve resultatet", lyder det fra Nis Prio som ved juletid sendte ansøgningen afsted til deltagelse i dette års 'Robinson Ekspedition':

Gennem nåleøjet

"Jeg forsøgte også året før, at komme med, men slap ikke gennem nåleøjet dengang. Det gjorde jeg så denne gang. En kammerat og jeg sendte ansøgningen afsted en festlig aften, og umiddelbart havde jeg jo ikke regnet med at komme med", fortæller Nis og fortsætter:

"Jeg var henover vinteren igennem en længere casting proces, syv forskellige trin, hvor jeg bl.a. blev testet fysisk, psykisk og mentalt og herfra var der så bare, at vente på om man var 'udtaget' til årets ekspedition".

For Nis Prio kom beskeden om optagelsen blot 14 dage inden deltagerne blev sendt til Filipinerne:

"Der var lige nogle ting der skulle cleares på hjemmefronten og på arbejdet. Jobmæssigt blev det til afvikling af ferie og noget orlov, og på hjemmefronten betød det, at en planlagt rejse til bl.a. Thailand og Bali måtte aflyses. Det tog min kæreste og nærmeste pårørende ganske cool", fortæller Nis om optakten til afrejsen.

Underlig følelse

En 42 timer lang rejse mod fjernøsten, som blev en noget speciel oplevelse:

"Deltagerne blev sendt afsted i små grupper, helt uden mulighed for at tale sammen overhovedet, så der blev set nogle film på flyveren derud. Det var faktisk først ved landstigningen ude på den første ø, at vi deltagere stod ved siden af hinanden, jeg husker det var en ganske underlig følelse, at stå der på stranden lige inden det for alvor gik i gang", siger Nis Prio.

Lav profil

I skrivende stund er de fire første afsnit af ekspeditionen vist i TV, og indtil videre har Nis Prio 'overlevet' de ø-råd som hans hold har været igennem, og han er dermed stadig i spil til titlen som årets Robinson:

"Jeg kan ikke sige så meget, men kan da afsløre, at det er en helt bevidst taktik fra min side, at fremstå som lidt stille i starten, holde lav profil, men gi' den gas i konkurrencerne og ellers på min facon gøre mig nyttig i lejren. På forhånd ville jeg undgå, at føre mig for meget frem, dem der er længst fremme i skoene og laver alliancer på kryds og tværs, de kan godt være i farezonen ved ø-rådene", fortæller Nis.

40 graders varme

Ud over konkurrencer, intriger og ø-råd så blev der kæmpet hårde fysiske og ikke mindst psykiske kampe i det tropiske klima, hvor varmen bankede ubønhørligt ned over deltagerne. Nis fortæller:

"Det var sindssygt varmt, vi snakker vel omkring 40 grader i skyggen, og i lagunen hvor vi kunne køle os ned var vandtemperaturen over de tredive grader, så det var meget varmt. Heldigvis reagerede min krop ok, ligesom jeg slap for de værste maveproblemer. Men det siger nærmest sig selv, at når man lever af kokosnødder og bananer samt 8-9 liter vand om dagen, så tærer det hurtigt på kræfterne", fortæller Nis der kom hjem til Danmark i en 12 kilo lettere udgave end da han tog afsted.

Og rent psykisk er Robinson-dysten ligeledes en prøvelse for deltagerne:

"I bund og grund er det jo et spil, hvor alle har forskellig dagsorden, det bliver mere og mere psyskisk hårdt som dagene går. Man kan godt gå og føle sig lidt paranoid og det er ikke alle der er lige nemme at læse eller gennemskue", fortæller Nis som dog er hjemvendt fra Robinson med gode venskaber fra opholdet:

"Selvfølgelig klikker man ikke lige godt med alle, men jeg har stadig kontakt med nogle af deltagerne fra ekspeditionen, det er rigtig fint", siger Nis som er ligeså spændt på de kommende mandage, som resten af landets Robinson-seere:

Spændende mandage

"Jamen det er meget spændende om mandagen, jeg og alle de øvrige deltagere ved jo ikke hvordan det hele er klippet sammen. Jeg aner ikke hvordan jeg kommer til at fremstå, jeg vil dog afslutningsvis sige, at jeg hele tiden har været bevidst om min opførsel, og at spille spillet", slutter Nis Prio.

Robinson Ekspeditionen vises hver mandag aften kl. 20 på TV3.

Publiceret 23 September 2019 14:30