Rasmus Seebach skal være til at åbne Hillerøds nye arena Royal Stage. Foto: Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix

Rasmus Seebach skal være til at åbne Hillerøds nye arena Royal Stage. Foto: Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Rasmus Seebach åbner Hillerøds nye Royal Stage

Arenaen på Milnersvej får navnet Royal Stage og vil trække store kultur- og sportsbegivenheder til Hillerød, sagde direktør på pressemøde torsdag

Af
Mette Dolmer Thygesen

Frederiksborgcentret kunne i torsdags afsløre arenaens nye navn 'Royal Stage' - og samtidig kunne direktør Carsten Larsen løfte sløret for, hvilke kunstnere der optræder til det første store, åbne arrangement til januar. Det er en musiker, som Carsten Larsen længe gerne har villet præsentere i Hillerød, nemlig Rasmus Seebach.

"Det er et rigtig stort navn for os - det største danske navn lige nu. Han spiller foran rigtig mange mennesker, måske 30.000, på festivaler som for eksempel Smuk fest i Skanderborg, og nu skal han stå her på vores scene og optræde for 4.000 mennesker. Det er stort," siger Carsten Larsen.

Også Burhan G og Rasmus Bjerg, som optræder med John Mogensens sange, kommer på scenen til arrangementet lørdag 18. januar, fortalte han.

Synergi med Royal Arena

Royal Stage har flere end 3.000 siddepladser, og til koncerter kan der være plads til 4.000 mennesker. Navnet Royal Stage skal ses i sammenhæng med arenaen i København Royal Arena, som bryggeriet Royal Unibrew også er navnesponsor og samarbejdspartner for. Og der vil være en synergi mellem Hillerøds nye Royal Stage og Royal Arena i København:

"Vi kommer ikke til at præsentere navne som Lady Gaga eller Metallica, som de gør på Royal Arena. Men vi kommer til at byde ind på de navne, som ligger lige under, og som Royal Arena er for stor til," sagde Carsten Larsen, og Kasper Ryttersgaard Jacobsen, kommerciel direktør i Royal Unibrew, var enig:

"Der er mange kunstnere, som gerne vil spille på en scene med den kapacitet. Det er en størrelse publikum, som mange sætter pris på".

Også sport

Også sportsbegivenheder vil arenaen ligge gulv til. Nordsjælland Håndbold vil spille hjemmebanekampe med plads til mange flere publikummer end nu på tribunerne. Carsten Larsen håber, at andre sportsgrene vil rykke ind i Royal Stage:

"Det er en drøm for mig at kunne præsentere et basketballhold fra USA, som spiller mod et dansk hold. Det, synes jeg, kunne være rigtig spændende. Også for eksempel badminton er der nye muligheder for at præsentere på højt niveau".

Også Burhan G går på scenen i Hillerød til åbningsarrangement i januar. Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Også Burhan G går på scenen i Hillerød til åbningsarrangement i januar. Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Kasper Ryttersgaard Jacobsen nævner også, at bryggeriet har 'Tak Rock'-platformen, som er lavet for at give upcoming bands mulighed for at spille på fysiske scener og derigennem at komme frem:

"Vi har flere end 1.000 bands i vores 'bank'. Mange af dem vil vi rigtig gerne også lave arrangementer med".

Royal Stage står færdig i begyndelsen af november, og den indvies officielt 7. januar for et inviteret publikum. Men inden det er der mulighed for at kigge ind i arenaen til fire arrangementer: 22. november spiller Nordsjælland Håndbold mod Kolding i Ligaen. I weekenden 30. november til 1. december afholdes messen 'Bornholm kommer til Hillerød' med fødevarer og kunsthåndværk. 13. december er der julekoncert med Stig Rossen, og 14. december er der igen håndboldkamp, hvor Nordsjælland møder Skanderborg.

Rasmus Bjerg optræder med John Mogensens sange. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rasmus Bjerg optræder med John Mogensens sange. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Frederiksborgcentrets direktør Carsten Larsen kunne i selskab med navnesponsor Royal Brewery præsentere arenaens nye navne Royal Stage i torsdags. Pressefoto: Erling Madsen

Frederiksborgcentrets direktør Carsten Larsen kunne i selskab med navnesponsor Royal Brewery præsentere arenaens nye navne Royal Stage i torsdags. Pressefoto: Erling Madsen

Royal Stage

  • Har en opvisningshal med et nettoareal på 2.632 kvadratmeter og 3.176 siddepladser, såvel faste tribuner som mobiltribuner. Indgang og foyerområde er på 700 kvadratmeter, som også kan inddrages til arrangementer. Der er 55 publikumstoiletter, og en VIP-lounge på 300 kvadratmeter, hvor der også kan holdes møder med videre. Ni skybokse til VIP-gæster har direkte udsigt til opvisningshallen. Der er også konferencerum og mødefaciliteter, og et sportsvandrehjem med 10 værelser/40 senge med eget toilet og bad.

Publiceret 24 September 2019 06:00