Hillerød kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne og var meget tæt på at levere en vaskeægte pokal-sensation mod FC København. Foto: Liselotte Saabroe/

Hillerød kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne og var meget tæt på at levere en vaskeægte pokal-sensation mod FC København. Foto: Liselotte Saabroe/ Ritzau Scanpix

Hillerød tæt på pokal-sensation: "Jeg er pavestolt af det her hold"

Det var meget tæt på at blive en pinlig affære for FC København, da de mødte Hillerød Fodbolds 2. divisionshold i 3. runde af pokalturneringen onsdag eftermiddag

Af
Martin Warming

Det var meget tæt på at blive mørkt på Hillerød Stadion, før dagens pokalkamp mellem Hillerød Fodbold og FC København fandt sin afgørelse.

Lilleputterne fra Hillerød, der til daglig spiller i 2. division, var nemlig tæt på at levere en vaskeægte pokal-sensation mod superliga-profferne fra FC København, og kampen måtte ud i både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, før københavnerne til sidst kunne trække sig sejrrigt ud af kampen.

Hillerød scorede - præcis som i kampen mod Brøndby sidste år - kampens første mål, da Jonathan Witt sendte bolden i nettet i københavnernes mål i det 73. minut. Der skulle dog ikke gå mere end tre minutter, før FCK's Viktor Fischer fik udlignet til 1-1.

Forlænget og straffespark

De første 90 minutter plus tillægstid var dog ikke nok til at finde en vinder, så kampen måtte i forlænget spilletid, og her kunne man godt fornemme, at københavnerne nok bruger lidt mere tid på at træne den slags, og kampen endte 3-5 i FCK's favør.

Det er som bekendt aldrig sjovt at tabe en fodboldkamp, men der er ingen tvivl om, at Hillerøds spillere faldt med ære, og samtlige spillere og trænerstaben - ja hele klubben og hele byen - kan være stolte af den indsats, der blev leveret.

"Hvem havde regnet med, at vi skulle tage den hele vejen til straffespark. Det er kun noget, man tør drømme om, når man skal møde en hold som FCK Og så især med det hold, de stillede med. Jeg er pavestolt af det her hold," sagde Hillerøds Jonathan Witt kort efter kampen til Hillerød Posten.

"Det her hold er lavet af noget specielt, og vi kæmpede fantastisk bravt i 120 minutter, og med lidt held kunne vi godt have vundet. Det var en fantastisk oplevelse og fantastisk med den enorme opbakning fra de 3.500 mennesker, der var mødt op på stadion," lød det fra Jonathan Witt.

Hillerøds Jonathan Witt scorede kampens første mål i det 73. minut. Foto: Liselotte Saabroe/

Hillerøds Jonathan Witt scorede kampens første mål i det 73. minut. Foto: Liselotte Saabroe/ Ritzau Scanpix

Hvordan var det at score mod FCK?

"Det er selvfølgelig sjovt - især som brøndbyfan".

Selv om spillerne på Hillerød Fodbolds 2. divisionshold kun træner tre gange om ugen, og ingen af spillerne lever af at spille fodbold, så var de altså meget tæt på at sende FC København ud i mørket og hele vejen ud af pokalturneringens 3. runde.

"Det var lidt som i kampen mod Brøndby sidste år, hvor vi også var super godt forberedt. Vi stod godt på banen, og FCK havde svært ved at finde løsningerne, og de gik rundt og blev lidt irriteret på hinanden. Og når man så samtidig kæmper en vis legemsdel ud af bukserne og har nogle super gode spillere, så kan man komme langt," sagde Jonathan Witt til Hillerød Posten efter kampen.

Publiceret 25 September 2019 20:40