Der er ikke noget galt med skiltningen, mener Dan Riise. Arkivfoto: Martin Warming

Der er ikke noget galt med skiltningen, mener Dan Riise. Arkivfoto: Martin Warming

Varevogne sætter sig fast i tunnel gang på gang: "Jeg forstår det simpelthen ikke"

Hillerød Kommune vil nu kigge på, om der skal sættes eksempelvis højdebomme op ved tunnelen på Frederiksværksgade, men byrådspolitiker forstår ikke, at det skal være nødvendigt

Af
Martin Warming

Vi har ikke tal på, hvor mange gange kassevogne og varebiler har sat sat sig fast i tunnelen under motortrafikvejen på Frederiksværksgade, fordi de er for høje, men det er mange gange.

Og nu vil kommunen kigge på, om man kan gøre noget for at forhindre det fremover.

Så sent som tirsdag formiddag kilede endnu en kassevogn fra GLS sig fast, fordi den forsøgte at køre igennem tunnelen, selv om den var for høj. Ladet på kassevognen blev mere eller mindre flået fra hinanden, og man måtte fjerne hele ladet, inden kassevognen kunne trækkes fri. Der var heldigvis ingen, der kom til skade ved episoden, selv om det så voldsomt ud.

Og det sker altså jævnligt, at kassevogne og varevogne kiler sig fast i tunnellen, fordi de er for høje, og det er også noget, kommunen har lagt mærke til.

"Forvaltningen planlægger at fremlægge en sag om problemet på Arkitekttur, Byplan og Trafikudvalgets møde i november 2019 med forslag til eventuelle tiltag. Blandt andet vil forvaltningen undersøge ideen om højdebomme," skriver Ivan Christensen, der er sektionsleder i det, der hedder Trafik, Vej og Park – By og Miljø i Hillerød Kommune, i en mail til Hillerød Posten.

Så sent som tirsdag formiddag sad endnu en kassevogn fast i tunnellen på Frederiksværksgade. Læserfoto

Så sent som tirsdag formiddag sad endnu en kassevogn fast i tunnellen på Frederiksværksgade. Læserfoto

Forstår det ikke

Dan Riise, der er formand for Arkitekttur, Byplan og Trafikudvalget, har dog lidt svært ved at forstå, at det skal være nødvendigt.

"Jeg kan simpelthen ikke forstå, at man kører rundt i et køretøj, som man ikke kender højden på. Der er ikke noget galt med skiltningen. Højden fremgår tydeligt af skilte på både broen og før broen, så det burde altså ikke være nødvendigt at sætte kæder, blinklys og alt muligt andet op," siger han til Hillerød Posten.

"Men problemet er så stort, at vi nu må se på, om vi kan gøre noget. Det er dog ikke noget, vi skal bruge særlig mange penge på, da vi er blevet lovet, at broen bliver både bredere og højere i forbindelse med en forlængelse af Hillerødmotorvejen," siger Dan Riise.

En forlængelse af motorvejen kan dog have lange udsigter, da den nye socialdemokratiske regering har meddelt, at forhandlingerne om en kommende trafikplan - herunder planer om en forlængelse af Hillerødmotorvejen - starter fra en blank side.

Publiceret 03 October 2019 17:00