Mads Byder glæder sig over opbakningen til Lyngby Boldklub. Foto: Fodboldbilleder.dk

Mads Byder glæder sig over opbakningen til Lyngby Boldklub. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Der er en million på spil, når Lyngby møder Brøndby på søndag

Lyngby Boldklubs ejerkreds glæder sig over flere tv-penge og flere tilskuere end budgetteret

Af
Mikael Østergaard

Fodbold Tre gange om året bliver tv-pengene fordelt mellem Superliga-klubberne. Første gang i denne sæson sker det efter 13 kampe, det vil sige efter søndagens kamp på Lyngby Stadion mellem Lyngby Boldklub og Brøndby IF.

Pengepuljen fordeles blandt andet i forhold til, hvor klubberne ligger placeret. Vinder Lyngby over Brøndby, og flasker de øvrige resultater sig, så Lyngby slutter som nummer 7, vil der være mere end en million kroner mere i udbetaling, end hvis klubben bliver nummer 10.

”En million er måske ikke mange penge for Brøndby eller FCK, men for en klub som Lyngby med et langt mindre budget er en million kroner mange penge, så dem vil vi selvfølgelig gerne have fingre i. Når det er sagt, vil vi også være tilfreds med en 10.plads, som er bedre, end vi har budgetteret med – både resultatmæssigt og spillemæssigt”, forklarer Mads Byder, talsmand for ejerkredsen Friends of Lyngby.

Mads Byder glæder sig også over fremgangen i tilskuertal:

”Vi har i gennemsnit haft 1.500 flere tilskuere, end da vi sidst var i Superligaen. Det er flere, end vores direkte konkurrenter kan fremvise. Vi kan ikke konkret sige, hvad fremgangen skyldes, men det er nok en blanding af, at vi har plejet vores fanklub og netværk i lokale virksomheder og Lyngby Vidensby, og at klubben og spillerne har været meget aktive med at besøge kommunens skoler. Og så spiller det bestemt også positivt ind, at spillet på banen har været på et højt plan. Uanset grunden, er vi meget glade og beærede over flere folk på lægterne”.

Reserverne spillede 1-1

Mens Lyngby holdt superliga-pause i weekenden på grund af Danmarks EM-kamp mod Schweiz, var der gang i reserveholdsligaen, hvor Lyngby mødte FCK på KB's anlæg.

Lyngby stillede med en række førsteholdsspillere, bl.a. Kasper Jørgensen, Marcus Backmann, Patrick da Silva, Jesper Christjansen, Magnus Westergaard, Gustav Marcussen, Emilio Simonsen og André Riel, samt en håndfuld U19-spillere. Også hjemmeholdet mønstrede en stærk trup, der bl.a. talte den tidligere Lyngby-spiller Andreas Bjelland, Jens Stage og mediedarlingen Nicklas Bendtner.

FCK var bedst i 1. halvleg og førte ved pausen 1-0 på mål af stortalentet Mohamed Daramy. I 2. halvleg kom Lyngby langt bedre med og udlignede til 1-1, da André Riel udnyttede en misforståelse i FCKs forsvar til at prikke bolden i det tomme mål.

Nicklas Bendtner havde flere store chancer til at bringe FCK i front, og i sidste minut fik Frederik Winther Lindberg en kæmpe mulighed, men en FCK-forsvarer reddede på stregen.

Med det uafgjorte resultat er Lyngby fortsat ubesejret og topper rækken efter 4 kampe.

Lyngby var uden Kevin Tshiembe, som Lyngbys fans har kåret til september måneds spiller. Et velfortjent skulderklap til forsvarsspilleren, der i lang tid har været inde og ude af truppen på grund af skader. Nu er Tshiembe omsider skadefri - og helt på toppen.

Apropos ’på toppen’, så glæder de sig i Lyngby Boldklub også over de to landsholdsangribere Yussef Poulsen og Jens Odgaard (U21), der begge scorede i weekendens EM-landskampe. Begge har en fortid i den kongeblå trøje.

Publiceret 14 October 2019 08:00