Der er nu sat et skilt op for at informere om foderpladsen.

Der er nu sat et skilt op for at informere om foderpladsen. Øxenholt Foto

Tøjret kat var trafikdræbt og skulle bruges som lokkemad til mårhund

Der er en naturlig forklaring på død kat, der blev fundet tøjret til træ i skoven

Lokalavisen skrev tidligere i dag om en død kat, der blev fundet tøjret til et træ i en skovkant på Mols. På træet var der hængt et kamera op, og ham der fandt katten troede derfor, at katten var blevet anbragt i live og udsat for dyremishandling, der blev filmet for pervers fornøjelse.

Det var dette syn, der forargede skovgæsten.

Det var dette syn, der forargede skovgæsten. Privatfoto

Lokalavisen er senere blevet kontaktet af Jan Christensen, der er nabo til stedet, hvor katten blev fundet. Han fortæller, at der er tale om en lovlig baitplads (foderplads) til mårhunde, hvor man brugte katten som lokkemad. Kameraet registrerer, hvis der kommer en mårhund, og så tager en jæger ud og skyder mårhunden.

"Man binder katten til noget, ellers render mårhunden væk med byttet, og så kan man ikke skyde den," forklarer Jan Christensen.

Invasiv art

Mårhunden er en såkaldt invasiv art, der ikke hører hjemme i den danske natur. Det er lovligt at skyde mårhunde hele året, og det er lovligt at lave baitpladser, hvor man lokker mårhunden til med trafikdræbt vildt eller andet foder.

"Hvis man kigger nærmere på katten, kan man se, den er flad i hovedet, fordi den er trafikdræbt. Den havde ikke halsbånd på, da den blev fundet, og den er ikke fra lokalområdet. Det kunne vi ikke finde på," forklarer Jan Christensen.

Sat skilt op

Jan Christensen fortæller, at baitpladsen i skovkanten er privat skov, men erkender, at der burde have været informeret om, at den døde og bundne kat var lokkemad for mårhunde.

"Man kan jo se pladsen fra skovvejen, og det er uheldigt. Det ser ikke smart ud og er vores fejl."

Informationsskilt og kamera ved baitplads for mårhunde.

Informationsskilt og kamera ved baitplads for mårhunde. Øxenholt Foto

Der er nu sat et skilt op på stedet, der informerer om, at det er en foderplads for regulering af mårhund, som er en invasiv og uønsket art i den danske natur.

Jan Christensen oplyser, at han og hans makkere har flere baitpladser og har skudt syv mårhunde. På Djursland er der skudt 609 mårhunde.

Publiceret 17 October 2019 00:00