Annoncørbetalt indhold

Gør din have fin inden vinterperioden

Det kan være rart at få styr på haven inden kulden rammer. Mange vælger ofte at lade den passe sig selv i efterårs- og vinterperioden, men det kan gøre arbejdet endnu større, når foråret kommer. Desuden er det være rart at kunne kigge ud på en have, der ser både fin og velholdt ud. Heldigvis er der specifikke ting, du kan gøre for at få haven til at spille, selvom der er kulde og sne udenfor. I det følgende har vi derfor samlet tre råd til dig, der gerne vil have en velholdt have i vinterperioden.

Få renset fliserne 

Du har sikkert opdaget, at skidt og grønlige alger kan misfarve dine fliser. Det er helt normalt for udendørs fliser, at blive angrebet af alger, men det er en god idé at få gjort noget ved, før problemet bliver for slemt. Fliserne er ofte den del af forhaven, du rent faktisk benytter selvom det er blevet vinter. Derfor kan det være særligt rart, at de ser ordentlige ud i vinterperioden - og dette skal gøres inden det bliver for koldt ude. Det er nemlig ikke muligt at rense fliserne, når først det er blevet kuldegrader. Hvis det skal gøres ordentlig og holde længe, er det bedst at få gjort det professionelt. På den måde sikrer du dig, at fliserne kommer til at se ud som nye. Find et godt tilbud på fliserens i Århus ved at følge linket.

 

Pynt haven med lyskæder

En anden god måde at gøre haven hyggelig på i vinterperioden, er at pynte dine træer og buske med lyskæder. Det behøver ikke kun være i juletiden, at det giver mening at dekorere haven på denne måde. Faktisk kan det være endnu vigtigere i november eller januar, at der er lyskæder i varme nuancer, der gør haven hyggelig og indbydende, når du ser ud af vinduet eller drejer ind i indkørslen. Mange er dog bekymrede for, at det går ud over elregningen, men det behøver heldigvis slet ikke at være et problem. I dag er det nemlig muligt at finde lyskæder, der kører på solenergi. Det vil sige, at de i løbet af dagen samler energi fra solen, der gør, at de helt uden at være tilkoblet strøm, kan lyse i løbet af aftenen og natten. 

 

Plant planter, der kan overleve vinteren

Drømmer du om at have en grøn have, selv om det er vinter? Det er faktisk ikke helt umuligt. Der er en del planter, som kan overleve både frostvejr og sne, og holde haven fin og grøn i vinterperioden. For eksempel kan er vårlyng en plante, der først springer ud i januar eller februar med hvide, rosa eller lilla blomster. Således kan haven være fuld af farver, selvom det er koldt og mørkt udenfor. Dette kan gøre en stor forskel for, hvordan haven helt overordnet ser ud og give forårsfornemmelser midt i januar.