Pleje Gribskov når ikke at ansætte det antal hjemmehjælpere, de reelt har brug for, inden den kommunale plejeenhed går i luften. I stedet må der hyres vikarer.

Pleje Gribskov når ikke at ansætte det antal hjemmehjælpere, de reelt har brug for, inden den kommunale plejeenhed går i luften. I stedet må der hyres vikarer.

Attendo er ude om tre uger: Gribskov i desperat jagt på hjemmehjælpere

Om under tre uger overtager Pleje Gribskov 750 borgere i hjemmeplejen. Trods det mangler man stadig at ansætte 28 årsværk. Vi skal være bekymrede, lyder det fra velfærdsdirektør

Af
Jeppe Helkov

Hvis du har været på Facebook på det seneste, har du nok set et af de mange jobopslag fra Gribskov Kommune. Her søger de med lys og lygte efter både sosu-assistenter, sosu-hjælpere og senest også ufaglærte til den nye kommunale hjemmeplejeenhed, der fra den 1. december skal servicere 750 plejekrævende borgere.

Men når man ser på ansættelsestallene, kan man godt forstå, hvis desperationen så småt har meldt sig på rådhuset. Ifølge velfærdsdirektøren i Gribskov Kommune, Mikkel Damgaards, mangler man nemlig her kort før deadline stadig at ansætte medarbejdere svarende til 28 årsværk.

"Vi er et stykke vej fra at komme i mål. Vi har varslet, at der bliver behov for at indkøbe vikarer allerede fra december. Så har vi et håb om, at vi skal bruge færre vikarer, efterhånden som månederne går, fordi vi kan rekruttere flere og flere ind," siger han og fortæller, at en del af forklaringen på ansættelsesudfordringen blandt andet skyldes en sen politisk beslutning om, at man ville oprette et kommunalt hjemmeplejetilbud.

Efter gentagne gange at have afvist at lave en kommunal enhed var byrådspolitikerne i juni – kun fem måneder før kontrakten med Attendo udløb – så pressede af manglende bud fra eksterne leverandører, at de alligevel valgte en kommunal løsning.

Det har betydet, at forvaltningen på rekordtid har skullet finde hjemmeplejere svarende til 107 årsværk. Og når man ser på en generel mangel på netop den type medarbejdere i hele landet, ender man altså i en situation, hvor man i 11. time stadig er et godt stykke fra at komme i mål med antallet af ansættelser.

"Den sene beslutning har selvfølgelig indflydelse. Det ved man også politisk. Dermed er vi ude i en svær fælles øvelse om at lykkes. Men vi giver den gas på alle kanaler i forhold til at kunne rekruttere - og sørger for at vise de medarbejdere, vi får overdraget fra Attendo, at vi er en spændende arbejdsplads. På den måde er det på med handsken, uanset hvor sent mandatet er givet. Men vi ér udfordret på rekrutteringen. Det er vi," siger Mikkel Damgaards, der samtidig fortæller, at der er kommet 79 nye ansøgere, siden de åbnede for, at der kan ansættes ufaglærte.

"Nu skal vi vurdere, hvad de ønsker at arbejde med. Har de nogle kvalifikationer - eller hvad kan vi gøre. Så det er ikke sådan, at vi er helt i mål, men det er opmuntrende at se, hvor mange ufaglærte der har vist interesse."

Men man kan vel ikke erstatte en uddannet medarbejder med en ufaglært én til én?

"De skal have en enten specifik eller fælles oplæring i de opgaver, de skal løse. De kan ikke bare sendes ud. De skal have en tematiseret oplæring i for eksempel personlig pleje. Og så kan man bruge dem i de opgaver," siger Mikkel Damgaards.

I Helsingør Kommune har man brugt 40 mio. kr. på vikarer på det her område. Kan vi ende i en lignende situation i Gribskov, hvor man er nødt til at bruge et stort millionbeløb, fordi I ikke kan finde nok medarbejdere?

"Det kan aldrig udelukkes. Selvfølgelig kan det ikke det. Men vi står noget bedre med hjemmeplejen end med hjemmesygeplejen (hvor man også har måttet bruge mange vikarer, red.), fordi hjemmeplejen er en kendt opgave. Vi overtager også nogle yderst kompetente medarbejdere fra Attendo, der kan hjælpe os i gang. Men vi har sagt til politikerne, at der bliver behov for at hyre vikarer, og at vi ikke når at ansætte nok folk til den 1. december."

Er udgifter til vikarer indregnet i det budget, det netop er vedtaget, eller kan der komme en stor efterregning?

"Differencen mellem en almindelig medarbejder og en vikar er ikke medregnet. Hvor stor den bliver, kan vi ikke sige noget om endnu. Det kan vi først se, når vi har fuldt overblik over, hvor mange vi når at rekruttere."

Er du bekymret over situationen?

"Vi skal være bekymrede, fordi vi har en rekrutteringsudfordring. Så vi er bekymrede på den korte bane, men måske endnu mere på den lange, fordi alle kommuner ser ind i, at der skal leveres flere og flere ydelser på social- og sundhedsområdet, samtidig med at antallet af medarbejdere inden for den her sektor falder. Det er stærkt bekymrende, og det skal politikerne også være bevidste om. Her kigger vi ind i nogle nationale problemer, der ikke kan løses af Gribskov Kommune."

Udover Pleje Gribskov skal BM Pleje og CCC Pleje levere fremover hjemmepleje her i kommunen. Andre leverandører vil efterfølgende kunne søge om godkendelse.

Publiceret 14 November 2019 07:00