ANNONCE

Her et udsnit af medarbejderne, f.v. Johnny Koch (Butik og salg), Casper Zimmermand (Indkøb), Jesper Pedersen (Medejer), Nicolai Andersen (Marketingansvarlig) og John Pedersen (Stifter og medejer)).

Cykelshoppen: Galoperende stigning, men fortsat samme gode service online og i butikken

Salget af cykler boomer hos Cykelshoppen i Skanderborg. Selv om branchen generelt er stagneret, er der stadig opadgående salgstal. ”God service og redeligt købmandskab betaler sig,” lyder det fra Jesper Bjerre Pedersen, der ejer forretningen sammen med sin far John.

Speedline, der har Cykelshoppen, har forhandlet scootere og knallerter siden 1998, og undervejs er også cykler kommet ind på hylderne. Salget af cykler tog for alvor fart, da Speedline købte Cykelshoppen i december 2018. I dag er hver kvadratmeter på domicilet Sverigesvej 19 i Skanderborg i brug til butik, lager og administration, og Cykelshoppen leverer frilufts-komfort på to hjul over det ganske land.

 

Cykelshoppen fører alle typer af cykler til børn og voksne, også el-cykler, i mange forskellige mærker, blandt andet Raleigh, Centurion, Winther, MBK, Principia, Cube og Gazelle. Både ved køb på nettet og i butikken leveres cyklen fiks og færdig klar til brug, dvs samlet, justeret og påsat udstyr.

Cykelshoppen og Speedline sælger årligt mere end et par tusind cykler og cirka 200 scootere. 80 % af salget sker på nettet.

Salget af cykler på nettet foregår stadig på Cykelshoppen.dk, og scootere og knallerter forhandles på Speedline.dk.

5. Far og søn John og Jesper Bjerre Pedersen har været kompagnoner i Speedline i over 18 år.

 

Vokser støt til større og større lokaler

Det var John Pedersen, der stiftede Speedline. Det var i 1998 på 35 kvadratmeter på Banegårdsvej i Skanderborg. Efter flere flytninger til stadig større lokaler finder man nu Speedline på Sverigesvej 19, hvor der i 2016 blev lavet en tilbygning på 700 kvadratmeter til i alt 1600. Fra fire-seks medarbejdere frem til 2007 er der i dag 23.

John Bjerre Pedersen er fuldstændig sikker på, at succes’en skyldes den fine service, kunderne finder både ved web-handel og i den fysiske butik.

”Vi har valgt at give den samme service til kunderne på nettet, som vi har i butikken. De kan få rådgivning, prøveture, service i form af efterjustering og reparationer, og så er vi konkurrencedygtige på prisen, både på nettet og i butikken.”

Speedline og Cykelshoppen har som nævnt hver sin hjemmeside, og de har også hver sin side på facebook, Instagram etc. Yderligere er der blevet oprettet en særlig gruppe på Facebook, hvor der diskuteres og rådgives på kryds og tværs.

”Vi oprettede den for at aflaste os selv. Men mange ringer stadig til os og stiller spørgsmål – og de får selvfølgelig al den hjælp, de beder om,” fortæller marketingansvarlig Nicolai Andersen.

 

Iværksætterånd

Starten i 1998 havde afsæt i en dyb interesse for scootere og knallerter. Det var iværksætterånd, når det er bedst, fortæller Jesper.

”Selvfølgelig skulle vi sælge, men det handlede lige så meget om, at kunderne skulle blive tilfredse og føle sig godt behandlet. Vi fulgte nærmest ikke med i økonomien dengang, mens jeg i dag, hvor vi er 23 medarbejdere, er inde og kigge tre gange dagligt,” smiler han.

Han tilføjer, at han som ganske ung lavede butikkens første hjemmeside i 2001.

”Det var en håbløs hjemmeside kun med billeder og en mail. Men vi var da med fra starten på .com.”

Den dedikerede iværksætterånd, der kendetegner John og starten på forretningen er stadig et omdrejningspunkt for alle medarbejdere, understreger Jesper.

”Vi er ikke født digitale, vi er født som god gammeldags butik med godt købmandskab og venlig service. Selv om 80 procent af vores omsætning i dag er online, er vi stadig en butik med webshop.”

 

Speedline.dk

Sverigesvej 19

8660 Skanderborg

Tlf: 86 51 11 81