Bogen er Merete Nørgaards anden. Pressefoto

Bogen er Merete Nørgaards anden. PR foto

Ny bog:

Bag facaden er ingen ens

Forfatter Merete Nørgaard fra Skanderborg er klar med ny roman, 'Den der er den', om overgreb og overlevelse

Hovedpersonen i 'Den der er den', er Monika. Monika, som vi alle allerede kender – som vores søster, veninde, kone eller kollega.

Monika som har godt styr på sit liv, sit parforhold, som er dygtig til sit arbejde og er en god kollega, men holder sine problemer for sig selv.

Bogen følger Monika gennem et halvt års tid. I hverdagen, på arbejdet, i parforholdet – og faldet i det indre sorte som sker, da en barndomsveninde pludselig kontakter hende, og gerne vil mødes for at tale om de overgreb, der skete engang – også for hende.

Alle har en historie

"Fortællingen er udsprunget af min klippefaste overbevisning om at, alle mennesker har en historie. Der er altid en grund til at, man er, som man er. Nogle gange er det værd at standse op og give tid; give plads i relationen og opdage de flere lag hos hinanden, der altid er," fortæller Merete Nørgaard i en pressemeddelelse om den nye bog.

"Når jeg skriver, trækker jeg selvfølgelig på mine egne erfaringer. Både de erfaringer der kommer af de små og store sjælesår, jeg selv bærer på, og plukker lige så meget fra historier, jeg har fra andre. Det er derfor, jeg godt tør vove påstanden om at, vi alle sammen allerede kender Monika – også selvom vi måske ikke er klar over det”.

"Jeg vil også gerne standse lidt ved selve spørgsmålet om hvordan, et traume tackles. Hvem ved, når alt kommer til alt, hvad der er bedst at gøre? Spørger Merete Nørgaard.

Lokal opbakning

Bogen er forfatterens anden. roman. Hun udgav sidste år romanen 'Så længe du lever', som fik en fin modtagelse og også opnåede at blive indstillet til den ene af de to debutant-priser, vi har i Danmark.

Når jeg skriver, trækker jeg selvfølgelig på mine egne erfaringer. Både de erfaringer der kommer af de små og store sjælesår, jeg selv bærer på

”Det er selvfølgelig til stor opmuntring at få både ros og støtte. Jeg har også i den forbindelse lyst til at fremhæve Bog & Idé i Adelgade, der generøst lægger gode (bog)råd og hyldemeter til for garvede og grønne forfattere i lokalområdet. Det er slet ingen selvfølge at, de vil gøre det, men sådan en konkret og lokal opbakning har en kæmpe betydning for os, der skriver," slutter Merete Nørgaard.

Publiceret 24 November 2019 11:30