Henriette Rydiger Kyllesbeck får igen i år travlt lillejuleaften med at hente butikkernes overskudsmad. Det skal deles ud til dem, der ikke har råd til at fejre jul. Arkivfoto

Henriette Rydiger Kyllesbeck får igen i år travlt lillejuleaften med at hente butikkernes overskudsmad. Det skal deles ud til dem, der ikke har råd til at fejre jul. Arkivfoto

Allerød-butikker donerer julens overskudsmad til fattige

Frivillige i Stop Spil Lokalt går igen i år sammen om at hente mad fra butikkerne 23. december og give det videre til dem, der ikke har råd til at købe julemaden selv

Af
Mette Dolmer Thygesen

madspild Igen i år har en masse butikker giver lov til, at deres overskudsmad 23. december ikke ryger direkte i skraldespanden - men i stedet om aftenen doneres til enlige og familier, som ikke har råd til at holde jul.

For tredje år i træk er Henriette Rydiger Kyllesbeck, som er frivillig for organisationen 'Stop Spild Lokalt' og som bor i Lynge, ansvarlig for at uddele butikkernes mad til borgere.

"Alt arbejdet op til og under uddelingen lillejuleaften er baseret på frivillige, som ønsker at gøre en forskel både for mennesker, som ikke selv har råd til at købe mad, og for at reducere madspild generelt," siger hun.

Mange butikker siger ja

Stop Spild Lokalt har fornyet deres aftale med Coop om donation af butikkernes overskudsmad 23. december. Det er frivilligt, om butikkerne har lyst til at være med. Derudover har nogle Rema 1000-butikker også ønsket at deltage.

Henriette Rydiger Kyllesbeck har allerede været i kontakt med og fået tilsagn om, at Stop Spild Lokalt kan hente overskudsmad fra følgende butikker: Superbrugsen Ullerød, Superbrugsen Slangerup, Kvickly Allerød, Kvickly Farum, Rema1000 Allerød, Rema1000 Blovstrød, Rema1000 Farum, Regimentsvej, Rema1000 Hillerød, Skansevej.

Frivilligcenter lægger lokaler til

Igen i år deles overskudsmaden ud i Frivilligcenter Hillerød, som Henriette Rydiger Kyllesbeck er taknemmelig for, vil hjælpe dem med at lægge lokaler til.

Hun takker både butikkerne og Frivilligcenter Hillerød for deres hjælpsomhed - og også Europcar som stiller en lastbil med lift til rådighed i to dage, så de kan hente og fragte maden fra butik til uddeling.

Kontakt Henriette

Hvis man ønsker at modtage mad, skal man kontakte Henriette Rydiger Kyllesbeck på telefon 30 14 54 04 eller mail odas.mad@gmail.com, så hun kan skrive kontaktoplysningerne ned og have et overblik over hvor mange, som ønsker hjælp.

På dagen for uddelingen kan man møde op på stedet. Hvis man ikke har mulighed for selv at komme eller sende nogen, er der mulighed for, at de frivillige kan komme forbi med maden.

Henriette Rydiger Kyllesbeck håber, at hun med denne artikel i Allerød Nyt kan nå endnu længere ud med budskabet om uddelingen 23. december.

Julen var længe - koster mange penge, siger man. Nu kan de, der ikke så mange penge, få hjælp af butikker og frivillige. Arkivfoto

Julen var længe - koster mange penge, siger man. Nu kan de, der ikke så mange penge, få hjælp af butikker og frivillige. Arkivfoto Paco Ayala - stock.adobe.com

Publiceret 25 November 2019 16:25