56-årig mand fra Aarhus er tiltalt for overgreb på sin tidligere steddatter.

56-årig mand fra Aarhus er tiltalt for overgreb på sin tidligere steddatter. Modelfoto: Adobe Stock.

Tiltalt for sexovergreb på steddatter – men hvor var pigen?

Retssag mod kendt erhvervsmand fra Aarhus har taget en uventet drejning

Af
ASofie Amalie Skovsager

Lokalavisen Aarhus bragte i torsdags en artikel om det første retsmøde i en sag med en kendt aarhusiansk erhvervsmand og familiefar. Han er tiltalt for at have forgrebet sig seksuelt på sin 7-årige steddatter, hvis mor han har været i forhold med før det påståede overgreb.

Mandag morgen fortsatte sagen i Retten i Aarhus, hvor familie, venner og kollegaer igen var mødt talstærkt op for at overvære retsmødet.

Formiddagens program stod på videoafhøring bag lukkede døre af den syvårige pige og hendes lillebror. Dørlukning betyder en udelukkelse af offentligheden fra retssalen, og dermed fik hverken pressen eller tilhørerne lejlighed til at overvære afhøringerne af børnene. Dørlukningen skete på baggrund af børnenes alder og sagens karakter.

Nye vidner

Siden retsmødet i torsdags har sagen taget en uventet drejning. To vidner, et kærestepar, har på baggrund af Lokalavisens omtale henvendt sig i sagen og hævder at have oplysninger med stor relevans. De var derfor indkaldt til vidneafhøring i dag.

Ved det første retsmøde kom det frem, at overgrebet skulle være sket efter en årlig fest i februar, som den tiltalte 56-årige mand afholder, hvor steddatteren havde overnattet hos ham. Det stod dog uklart, om overgrebet skulle være sket til festen i 2018, som de nye vidner var med til, eller 2019.

”Jeg læste artiklen, hvor de to datoer var i spil, og hvor vi var med til den ene fest. Jeg kontaktede min kæreste, fordi jeg var helt sikker på, at hun (steddatteren) blev hentet den aften, og min kæreste huskede det samme,” forklarede den mandlige kæreste i retten.

Han forklarede i retten, at pigen i løbet af aftensmaden kom hen til bordet og sagde til sin stedfar, at hun ville hjem. Vidnet husker ikke, hvem der bliver ringet til, eller hvem der kommer og henter pigen, men han husker tydeligt, at der kørte en bil i indkørslen, som tog pigen med.

”Jeg husker det især, fordi jeg legede videre med lillebroren (den syvårige piges lillebror) inde i stuen, og han var det eneste barn resten af aftenen,” fortæller han.

Hans kæreste mindes ikke at have hørt steddatteren sige, at hun ville hjem, men hun husker, at der kom en bil, som hentede pigen, som hun ikke så resten af aftenen.

”Jeg husker tydeligt, at børnene legede en lidt mærkelig leg tidligere på aftenen. Senere husker jeg, at der kom en bil i indkørslen, som hentede hende,” fortalte hun i retten.

Moren hentede ikke pigen

Anklageren kaldte det i retten for en "meget uvant situation", at der er dukket beviser op så sent i sagens forløb. På baggrund af de to nye vidneforklaringer ønskede anklageren derfor at genafhøre pigens mor samt afhøre en veninde til moren.

Veninden overværede det første retsmøde, hvilket man ikke må som vidne, men dommeren tillod på baggrund af de usædvanlige omstændigheder, og vidnets relevans, at lade anklageren afhøre veninden som vidne.

Moren fortalte indledningsvis, at hun holdt fødselsdag for nogle veninder den aften, hvor overgrebet skulle være fundet sted.

Hun forklarede i overensstemmelse med sin tidligere forklaring, at hun tydeligt husker, hvordan hun hentede en betuttet lille pige søndag morgen - dagen efter festen.

Da moren bliver bedt om at redegøre for aftenens forløb, forklarer hun, at hende og veninderne var i byen ved åen i Aarhus, og at de tog en taxa hjem sent på aftenen.

I retten fremvises en SMS-korrespondance forud for festen mellem moren og hendes ekskæreste (den tiltalte 56-årige mand), som viser, at de to havde aftalt, hvornår børnene skulle afleveres til festen.

Moren afviser, at der på noget tidspunkt i løbet af aftenen blev ændret på denne aftale, eller at hun var i stand til at køre ud for at hente sin datter den pågældende aften.

Billeder som bevis

Derefter blev veninden, som var med til morens fødselsdag, afhørt. Hun fortæller, at de to mødtes i løbet af dagen for at gøre klar til festen om aftenen. I løbet af aftenen fik de noget at spise og drikke og tog senere i byen i Aarhus for at feste videre.

Ifølge veninden var der ingen børn var til stede i løbet af aftenen, og hun viste to billeder frem for retten på sin telefon, hvor hun og moren står foran diskotek Castenskiold ved åen.

På telefonen kan det ses, at billederne blev taget klokken 02.25 og 02.27 den lørdag nat, hvor overgrebet skulle være sket – og hvor pigen ifølge kæresteparret skulle være hentet flere timer tidligere.

Retssagen fortsatte derefter med en videoafhøring af den 56-årige mands 11-årige søn, men sønnen kunne ikke huske noget af afgørende betydning for sagen.

Der skal (ifølge planen) ikke afhøres flere vidner i sagen, som fortsætter i morgen med fremlæggelse af personlige forhold samt anklageren og forsvarernes procedure inden domsafsigelsen.

Publiceret 25 November 2019 19:39