eSuperligaen bliver sendt live fra et tv-studie i Lyngby. Foto: Signe Steffensen

eSuperligaen bliver sendt live fra et tv-studie i Lyngby. Foto: Signe Steffensen

Vi er skrappe til FIFA: Lyngby Boldklub fører eSuperligaen

Det er ikke bare på grønsværen, at Lyngby Boldklub klarer sig godt, faktisk er de lige nu Danmarks bedste hold i eSuperligaen, hvor der spilles FIFA

Af
Signe Steffensen

Det er nu 3. sæson, at der spilles FIFA eSuperliga, hvor flertallet af de danske superligaklubber dyster mod hinanden i PlayStation fodboldspillet FIFA.

Turneringen er et samarbejde mellem produktionsselskabet Dreamhack, tvstationen Discovery Network og den danske Superliga i fodbold.

”Det er lidt over et år siden, at vi gik i gang med at lave et samarbejde med superligaklubberne. Der spilles to sæsoner på et kalenderår. Lige nu er vi godt halvvejs i sæson 3,” fortæller Simon Jørgensen fra Dreamhack.

Selve turneringen er bygget op sådan, at alle holder møder alle én gang i løbet af 15 runder. Klubberne har forpligtet sig til at stille med to til fem spillere. En kamp varer 2 x 6 minutter fordelt på 2 halvlege, og i hver spilrunde spilles to kampe.

Top fire kvalificerer sig direkte til finalen, mens holdene fra nummer fem til 12 skal ud i en afgørende playoff runde, så man i alt ender med otte hold til finalestævnet.

Finalerne har tidligere været holdt i Forum og i KB hallen, men i år finder de sted i Forum i Horsens den 7. december.

Den samlede præmiesum er på 365.000 kroner, heraf får vinderne 180.000 kr.

I fremtiden skal man kunne gå til FIFA

FIFA ranglister løbende de bedste spillere i verden via weekendleague, hvor man kan samle point. Det er også her man får muligheden for at komme ud og spille internationale turneringer.

Stort set alle Superligaens hold har sideløbende deres eget FIFA hold.

”Men lige nu er det vist kun Brøndby og FCK, der kan fuldtidslønne deres spillere. Vi er endnu ikke der, hvor vi kan lønne dem så godt, at de kan leve af det. På den måde er hele økosystemet omkring e-sport ikke stort nok endnu,” siger Thomas Sinding, der er eSport-ansvarlig i Lyngby Boldklub.

Men penge er som bekendt ikke alt og Lyngbys FIFA spillere har virkelig ramt niveauet i år. Faktisk ligger de på en suveræn førsteplads i ligaen.

Og det kan være med til at bane vejen for endnu mere eSport i Lyngby.

Hos Lyngby Boldklub arbejder man lige nu med visionerne om også at få bredden med ved at oprette en forening, så børn og unge fremover kan gå til FIFA og andre former for eSport på samme måde som man i dag kan gå til fodbold. Tanken er også, at Lyngby Boldklubs FIFA-spillere i den forbindelse kan være hjælpetrænere. Men planerne er endnu kun på tegnebrættet. Det fortæller Thomas Sinding.

Men eSport er utvivlsomt i hastig vækst og Danmark er ifølge Simon Jørgensen fra Dreamhack med helt fremme.

”Vi er en af verdens førende e-sportsnationer både indenfor Counterstrike og FIFA. Vi har et virkelig godt community på facebook. Der er et stort miljø, hvor man taler meget sammen og afholdes mange små turneringer, hvor man får fornemmelsen af, hvem, der er de bedste,” siger Simon Jørgensen fra Dreamhack, der står for at arrangere tilsvarende ligaturneringer i Sverige, Holland, England, Tyskland og Norge.

Publiceret 27 November 2019 11:45