"Pas på med at gå herop, for her er glat," siger Erling Stoltze til undertegnede, da billedet skal tages. Foto: CSJ

Skjød jagter penge:

Drømmer om gevaldig ansigtsløftning af gadekær

Det gamle opholdsrum ved gadekæret i Skjød er ikke renoveret i 20 år, men nu skal det have en stor tur, mener Skjød-borgerne

Af
Christina S. Johansen

Skjød Gadekæret i Skjød skal have sig en ordentlig forvandling - i hvert fald hvis det står til byens borgere.

Derfor er Skjød Borger- & Idrætsforening nu i fuld gang med at søge fonde, så planerne kan blive realiseret. Blandt andet 125.000 kroner fra Realdanias 'Underværker', hvor projektet netop har rundet 200 positive tilkendegivelser, som er grænsen for, hvornår man er med i kampen om støttekroner herfra.

Og hvad er det så, der skal ske i Skjød Centrum?

Det 20 år gamle og slidte "opholdsrum" ved søens kant skal have en ansigtsløftning af den helt store slags, forklarer Erling Stoltze, der er formand for Skjød Borger- & Idrætsforening.

Et ekstra niveau og en halvmur er blandt de helt nye tiltag. Illustration: Uffe Danielsen

Et ekstra niveau og en halvmur er blandt de helt nye tiltag. Illustration: Uffe Danielsen

"Vi bruger virkelig det her sted meget - blandt andet til vores byfest. Og det er faktisk ikke blevet renoveret i 20 år, så det er glat og slidt. Desuden kan man kun lave én aktivitet her ad gangen, for der er ikke plads til mere. Nu vil vi gerne tage skridtet videre og gøre, så man faktisk kan sidde og hygge sig, samtidig med at der er sport og leg i gang på et niveau helt nede ved vandet," forklarer han.

En idé tog den næste

Det samlede budget for hele projektet er endt på 757.750 kroner, som altså dækker et helt nyt niveau ganske tæt ved vandet, ny belægning i holdbart komposittræ, en form for halvvæg med indbygget lys og plads til blomster samt handicapvenlig adgang fra p-pladsen.

"

Den ene idé tog pludselig den næste," forklarer Erling Stoltze om projektet.

"Men vi kan også lige så godt gøre tingene ordentligt fra begyndelsen. Selvfølgelig kunne vi eksempelvis vælge nogle billige brædder, men så skal det hele laves om igen om fem år. Det gider vi ikke , og det er heller ikke bæredygtigt. Desuden kan vi holde vedligeholdet nede på små 3.000 kroner årligt ved at bruge de rigtige materialer," siger Erling Stoltze, som regner med at få en afklaring fra Underværker i slutningen af marts.

Løbende ansøger Skjød Borger- & Idrætsforening flere fonde, da projektet skal finansieres 100 procent.

Publiceret 18 January 2020 10:30