ANNONCE

Sådan holder du budgetvenligt bryllup

Man kan sagtens få et personligt og uforglemmeligt bryllup uden at sprænge budgettet – hold festen i et telt i haven, køb kjolen secondhand og kør til Tyskland og hent drikkevarer

 

Når man skal holde et både uforglemmeligt og budgetvenligt bryllup, er det allervigtigste at bestemme sig for et budget til at begynde med – og være tro mod det hele vejen igennem.

”Mit bedste råd er at forventningsafstemme til at begynde med, for udgifter til et bryllup kan løbe rigtigt stærkt. Og det er virkelig nemt at lave undskyldninger for, hvorfor man lige skal købe en dyrere kjole, leje en limousine til at blive hentet fra kirken, eller bestille fyrværkeri til midnat. Har man klare linjer fra begyndelsen, redder det meget senere hen både for økonomien og for parret,” siger Martin Junker.

Han er produktchef hos Spiir, som er en budgetapp, der hjælper folk til at få overblik over deres privatøkonomi – bl.a. ved, at man i appen kan tagge alle transaktioner, der er relateret til sit bryllup og på den måde altid finde frem til, hvor mange penge man har brugt.

Mulighederne er uendelige

Med et godt udgangspunkt er der masser af muligheder for at finde på personlige og billigere alternativer til en uforglemmelig dag – her giver Martin Junker sine bedste råd:

Netværk – tænk over, om du selv eller nogen, du kender, kan sætte hår, lægge makeup, lave blomsterdekorationer, binde brudebuketten, lave forret eller bage bryllupskage. Det giver mulighed for at få gode oplevelser med familie og venner inden brylluppet og giver samtidig en besparelse i budgettet.

Sæson – der er rigtig mange par, som bliver gift om sommeren. Men et vinterbryllup kan også være smukt og romantisk, og ofte er det meget billigere at købe mad og leje lokaler.

Festlokaler – noget af det første, man skal gøre, når budgettet er på plads, er at se på festlokaler, da der er mange penge at spare ved at være i god tid, samtidig med at det giver ro på i planlægningen. Vil man gøre det ekstra personligt, er det oplagt at holde festen i et telt i haven, som er en personlig og billigere løsning.

 

Elegant tøj – brudekjolen er ofte en meget tung post på budgettet, men heldigvis findes der mange secondhand-forretninger eller Facebook-grupper, hvor der sælges kvalitetstøj til bryllupper en del billigere end den fulde pris – det er godt for budgettet, men også for miljøet. En af dem er preloveddresses.dk, som er en platform, der formidler kontakt mellem sælgere og købere af secondhand brude- og gallakjoler.

Mad – når man holder bryllup i haven eller lejer selskabslokaler, er det også nemmere at styre priserne på maden. Her findes et utal af cateringfirmaer, som kan levere lækker mad. Men husk at tjekke anmeldelser af firmaerne på sider som Trustpilot, før I bestiller. Og bestil eventuelt en prøvemenu, før I kaster jer ud i at købe til samtlige gæster.

Drikkevarer – et bryllup varer ikke bare hele dagen, men også natten med, og med en lang dag og nat og mange serveringer kan bryllupsbudgettet holdes nede ved at tage en tur over grænsen til Tyskland, hvor I kan prøvesmage og hente drikkevarer til festen. Det koster lidt transport, men når der både skal købes vin, bobler, øl og vand, kan der være mange penge at spare, alt efter hvor i landet, I bor, og hvor store mængder I køber. Under alle omstændigheder kan man gøre en tur ud af det med familie eller venner.

Bordkort og pynt – lav jeres egne bordkort. Det er hyggeligt, og I kan spare penge på bryllupsbudgettet ved selv at klippe hjerter og skrive navne med sølvtusher. Der er masser af inspiration og guides at hente på nettet. Her kan I også bestille karton, skabeloner og glimmerlim billigt. Pynten til brylluppet kan I købe billigt på eBay, men I kan også vælge at lave det selv, så den matcher bordkortene. Køb afskårne blomster i supermarkedet og sammensæt selv små buketter. Lån vaser af venner og familie, køb dem i genbrugsbutikker, gå i Søstrene Grene eller IKEA. Det er desuden også en god ide at købe afskårne blomster til pynt i kirken.

 

Bryllupskage – en konditorkage kan være kostbar, men også her findes der alternativer. En mulighed er at lave bryllupskagen eller at betale en bageglad amatør for at gøre det.

Transport – når man skal fra kirken til festen, der er flere alternativer til at leje en klassisk bil eller veterankøretøj. F.eks. kan man i mange byer blive kørt i en cykeltaxa – det er anderledes, billigt og ikke mindst miljøvenligt. Man kan også leje en scooter som en unik måde at ankomme i kirken eller til bryllupsfesten på.

Bryllupsbilleder – du kan altid hyre en dyr fotograf, men mon ikke du kender en, der er dygtig til at tage billeder. Hvis ikke, så er der mange andre måder at få fantastiske billeder i løbet af aftenen. Bed gæsterne om at tage billeder og lægge dem på Instagram med et hashtag – sæt evt. en gave på højkant for aftenens bedste billede. I kan også få gæsterne til at tage polaroid-billeder og sætte en kasse ved siden af med sjove briller, hår eller hatte. Det giver liv til festen og rigtig sjove billeder til minde om en mindeværdig aften. Måske kan I også få gæsterne til at skrive en hilsen bagpå billederne og putte dem i en lukket æske, som I først åbner om et år.

Scandinavian Park Petersen KG
Scandinavian Park 13
24983 Handewitt

www.scandinavian-park.com
info@scandinavian-park.dk