Betjente behandler den skudsårede mand.

Betjente behandler den skudsårede mand. Øxenholt Foto

Derfor skød politiet mand i benet

Østjyllands Politi oplyser, at det var en 52-årig mand, som blev skudt af politiet og ramt i benet ved en demonstration i eftermiddags i Digterparken, der grænser op til Gellerup i det vestlige Aarhus.

Manden, som var klædt i hvidt jakkesæt og havde en rød skjorte på, dukkede op ved demonstrationen, hvor Rasmus Paludan fra Stram Kurs havde annonceret, at han ville brænde koranen af.

Omkring klokken 15.25 gik han om bag politiets fysiske afspærring, mens han viste en kniv frem.

Politiet råbte ham an og affyrede varselsskud, men da han ikke fulgte politiets gentagne ordrer om at lægge kniven, blev han skudt og ramt i benet, oplyser politiet.

Han faldt til jorden og blev overmandet, hvorefter betjente begyndte at behandle ham ved lægge en forbinding om hans ben, indtil han blev afhentet af en ambulance og indlagt på hospitalet. Han er uden for livsfare.

Efter episoden i Digterparken opstod der uro på den anden side af Ringvejen i Gellerupparken, hvor flere personer maskerede sig og kastede med sten og affyrede fyrværkeri mod politiet. To betjente blev ramt, men de kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Maskerede personer kastede sten og skød med fyrværkeri mod politiet i Gellerupparken.

Maskerede personer kastede sten og skød med fyrværkeri mod politiet i Gellerupparken. Foto: Presse-fotos.dk

”Vi har mange betjente i området, og vi vil hen over weekenden være ekstra til stede i det vestlige Aarhus for at skabe ro derude,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er nu i gang med at undersøge skudepisoden, som de altid gør, når politiet har affyret skud. Østjyllands Politi kan derfor ikke oplyse yderligere om den del af sagen.

”Vi har et stort efterforskningsarbejde foran os og skal blandt andet have afdækket mandens motiv. Men lige nu er vi så tidligt i efterforskningen, at vi på nuværende tidspunkt ikke kan oplyse yderligere,” siger Klaus Arboe Rasmussen.

Publiceret 05 June 2020 19:05