Agurketid i Auning: Den årlige kortspilsturnering er tilbage
Efter to års pause spilles der igen Agurk i Auning. Kvindernes årlige kortspilsturnering foregår som altid skærtorsdag på kroen, og er en oplagt mulighed for at lære folk at kende i lokalområdet.

Siden 2010 har der i Auning været tradition for at kvinderne i lokalområdet afholder en årlig Agurk-kortspilsturnering – altid skærtorsdag. Efter to års pause ser dette års arrangør Sanne Smed Nørmølle frem til at være tilbage.
»Kortspillet hedder agurk. Det hedder det i hvert fald her i Nørager. Det er en tradition vi har haft siden 2010. Det startede egentlig, fordi mændene i Nørager mødtes og spillede agurk. Det har de gjort i endnu flere år, og så sad kvinderne jo bare derhjemme, så derfor lavede vi en kvindeudgave.«
Arrangementet er dog anderledes hos kvinderne end hos mændene, fortæller hun.
»Her er der måske nogle, der er højgravide, eller nogle der har en baby med. Det sker nok ikke hos mændene, men det er der plads til her.«
De har ikke afholdt turneringen siden 2020 på grund af corona, og i år er det derfor 11. gang, at de holder agurketurnering i Nørager. Ifølge Sanne Smed Nørmølle er der flere gode grunde til at dukke op.
Lokalt fællesskab

I år bliver turneringen igen afholdt på Nørager Kro, og det er vigtigt for arrangørerne.
»Vi har været et enkelt år et andet sted, fordi kroen var lukket en årgang. Vi holder det der, fordi vi også gerne vil støtte lokalt.«
Arrangementet har i det hele taget et lokalt sigte.
»Det er egentlig for at ryste lokalsamfundet sammen, fordi man jo ikke ser ligeså meget til hinanden som man gjorde engang. Kommer der nogle nye til byen, så er det også en mulighed for at møde nogle af de andre kvinder, der er i byen.«
Hvis man er ny og overvejer at deltage, så opfordrer Sanne Smed Nørmølle til, at man bare skal springe ud i det. Det er et nemt spil at lære, og alle kan være med.
»Det her er en god måde at møde folk på, fordi man har noget man er fælles om. Man skal bare komme som man er og være med, fordi det er ikke en lukket kreds. Der er også nogle med, som ikke bor i Nørager længere, men hvis man er ny og gerne vil møde nogle nye mennesker, så skal man bare komme med.«
Sejren har en pris
Hvis man er interesseret er det med at melde sig til. Arrangementet har et loft på 40 personer, og der plejer at være omkring 30 deltagere. Det er først til mølle princippet der råder, da der ikke er nogle der er garanteret en plads. Der er dog en undtagelse i år, da der er 10 personer, der allerede har betalt for det aflyste arrangement i 2020.
»De fleste af os spiller kun den ene gang om året, og det er bare sjovt. Det er også det der med, at man kan komme uden at der forventes noget af en. Vi er der for at spille kort, så har man ikke lige noget at snakke om, så kan man snakke om det.«
En ting skal man dog være opmærksom på, hvis man deltager, og det er prisen, hvis man vinder.
»Jeg arrangerer det i år, fordi jeg vandt sidste gang. Det er den, der vinder, der arrangerer det næste år.«
Arrangementet løber af stablen torsdag 14. april kl. 12.00 på Nørager Kro, og inkluderer både velkomstdrink og aftensmad. Prisen er 150 kr.