Miljøbevidst motorsav

En motorsav er uundværlig, når du skal beskære træer og buske i haven. Traditionelt set er de både tunge, larmende og lugter lidt af benzin – men sådan behøver det ikke at være…

Artiklens øverste billede
STHIL
Denne artikel er sponsoreret af

Foråret er heldigvis over os. For de fleste haveejere betyder det, at det igen så småt er blevet tid til havearbejde. Hvis du hører til dem, der beskærer dine træer og buske om foråret, kan du sikkert nikke genkendende til ondt i ryggen, træthed og ubehag fra arbejdet med en tung og larmende motorsav. Motorsaven er et af de mest nyttige værktøjer til have- og skovbrug, men den er heller ikke altid helt ligetil at benytte for os ikke-professionelle.

Men der er faktisk ingen grund til at have en stor, larmende benzindreven motorsav, medmindre du er skovhugger eller din have er en park. Udviklingen af avanceret batteriteknologi betyder, at stille, batteridrevne motorsave er på vej til at blive standarden til havearbejde og brændesavning.

De kræver langt mindre teknisk viden end en benzindreven motorsav og selv montering og stramning af kæden, er blevet gjort super simpel.

Med et tryk på en knap

STIHL har udviklet en serie af batteridrevne haveredskaber, der er skånsomme for både dig og miljøet. Med de batteridrevne motorsave slipper du for ildelugtende udstødning, og du skal heller ikke bekymre dig om, hvilken slags brændstof du skal bruge. De starter ved et tryk på en knap og kan bruges til både beskæring af buske og træer eller til at save brænde. Og så vejer de oftest under 3 kg, hvilket er omtrent det halve af deres benzindrevne modstykker.

Indlagt kaffepause

De batteridrevne motorsave er så stille, at de kan bruges uden høreværn. De er slanke i designet og batteriet er lille og diskret placeret i toppen af motorsaven. En opladning giver dig 35-45 ca. minutters fuld skæretid, afhængigt af model. Og så kan du snuppe dig en velfortjent kaffepause, mens batteriet lader op.

STHIL

Fyr din skovhugger

Vægten af de benzindrevne motorsave har gjort, at beskæring af havens træer og buske samt savning af brænde, traditionelt set har været mandens territorium. Men de kompakte, batteridrevne motorsave fra STIHL er så lette og nemme at betjene, at de ubesværet kan bruges af de fleste.

Vi siger ikke, at STIHL motorsave er næste bølge af kvindebevægelsen, men de er så lette at arbejde med, at du ikke behøver hjælp fra din lokale skovhugger.

Ét batteri – mange maskiner

De grønne spirer er begyndt at pible frem og havesæsonen har fået fat. Hvis du har en af de batteridrevne motorsave fra STIHL AK-systemet så husk, at batteriet er lige til at tage ud og sætte over i en af de andre havemaskiner i samme serie – det er altså smart!

Læs mere om batterimaskinerne i AK-systemet på www.stihlgarden.dk

STHIL

Del artiklen